RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga protesterer ikke likevel

Etter gårsdagens nederlag i siste kvartfinale i eliteserien i ishockey varslet Vålerenga at de ville levere inn en protest. I dag gjorde klubben full retrett.

JORDAL: Det var i tirsdagens fjerde kvartfinale at Vålerenga mente at motstander Lørenskog benyttet en spiller som ikke var spilleberettiget. Nå ønskes Lørenskog lykke til i semifinalen, til tross for regelbruddet.

– Vi ønsker ikke at NM-sluttspillet skal avgjøres på kontoret, selv om liknende feil har påvirket resultatet av kamper tidligere i årets sesong. Sportslig har vi tapt 1-4 i kamper, og vi lar dette ligge nå. Vi ønsker Lørenskog lykke til videre i NM-sluttspillet, sier klubbdirektør Pål Breen i Vålerenga Ishockey i en pressemelding.

Nøye vurdering

Her opplyses det samtidig at administrasjonen og styrene i Vålerenga Ishockey har foretatt en nøye gjennomgang av saken i løpet av fredagen. Klubben skriver at beslutningen om å ikke levere inn protest ble tatt til tross for at både Lørenskog, Stjernen og Storhamar mistet poeng som følge av å ha brukt spillere som ikke var spilleberettiget tidligere i sesongen.

– Det er åpenbart blitt gjort en teknisk feil fra Lørenskog sin side, men vi kom frem til at det sportslige må veie tyngre i denne omgang, sier Breen.

Mangler i reglementet

Han påpeker videre at det synes å være åpenbare mangler i Norges Ishockeyforbunds (NIHF) reglement og i prosedyrene for håndtering av offisiell matchprotokoll.

Vålerenga gjør det klart at det ikke ville gavnet norsk ishockey at et NM-sluttspill avgjøres på nevnte premisser, selv om reglene om spilleberettigelse tilsier at saken er klar.

– NIHFs arrangementsreglement er ikke oppdatert på dette området, og det er flere ting man bør se på. Vi i Vålerenga kommer til å ta initiativ til dette frem mot sommerens ishockeyting, slik at lovverket blir tydeligere og bedre å forholde seg til for alle parter, avslutter Breen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere