*Nettavisen* Nyheter.

Vålerenga protesterer ikke likevel

Etter gårsdagens nederlag i siste kvartfinale i eliteserien i ishockey varslet Vålerenga at de ville levere inn en protest. I dag gjorde klubben full retrett.

JORDAL: Det var i tirsdagens fjerde kvartfinale at Vålerenga mente at motstander Lørenskog benyttet en spiller som ikke var spilleberettiget. Nå ønskes Lørenskog lykke til i semifinalen, til tross for regelbruddet.

– Vi ønsker ikke at NM-sluttspillet skal avgjøres på kontoret, selv om liknende feil har påvirket resultatet av kamper tidligere i årets sesong. Sportslig har vi tapt 1-4 i kamper, og vi lar dette ligge nå. Vi ønsker Lørenskog lykke til videre i NM-sluttspillet, sier klubbdirektør Pål Breen i Vålerenga Ishockey i en pressemelding.

Nøye vurdering

Her opplyses det samtidig at administrasjonen og styrene i Vålerenga Ishockey har foretatt en nøye gjennomgang av saken i løpet av fredagen. Klubben skriver at beslutningen om å ikke levere inn protest ble tatt til tross for at både Lørenskog, Stjernen og Storhamar mistet poeng som følge av å ha brukt spillere som ikke var spilleberettiget tidligere i sesongen.

– Det er åpenbart blitt gjort en teknisk feil fra Lørenskog sin side, men vi kom frem til at det sportslige må veie tyngre i denne omgang, sier Breen.

Mangler i reglementet

Han påpeker videre at det synes å være åpenbare mangler i Norges Ishockeyforbunds (NIHF) reglement og i prosedyrene for håndtering av offisiell matchprotokoll.

Vålerenga gjør det klart at det ikke ville gavnet norsk ishockey at et NM-sluttspill avgjøres på nevnte premisser, selv om reglene om spilleberettigelse tilsier at saken er klar.

– NIHFs arrangementsreglement er ikke oppdatert på dette området, og det er flere ting man bør se på. Vi i Vålerenga kommer til å ta initiativ til dette frem mot sommerens ishockeyting, slik at lovverket blir tydeligere og bedre å forholde seg til for alle parter, avslutter Breen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag