*Nettavisen* Nyheter.

Vålerenga senket Godset

Vidar Örn Kjartansson scoret to nye mål da Vålerenga slo Strømsgodset hele 3-0 i eliteserien torsdag. Foto: Christian Haksø

Regjerende mester Strømsgodset gikk på sesongens første tap borte mot Vålerenga torsdag. VIFs islandske storscorer Vidar Örn Kjartansson scoret to mål og var involvert i det tredje i Oslo-lagets fortjente 3-0-seier.

ULLEVAAL: Etter kampen vanket både ros og kjeft fra trener Kjetil Rekdal, som ikke likte hvordan Kjartansson fikk et billig straffespark knappe 20 minutter før slutt.

Stor bildeserie fra kampen

Vi fulgte kampen live i vårt kampsenter

– Han var formidabel, men han var ikke alene. Det var mange som leverte fantastiske prestasjoner, sa Rekdal til NTB.

Men:

– Det var ikke straffespark, og det skal jeg fortelle ham. Jeg forstår at han går ned, for han forventer at keeper tar ham, fortsatte VIF-treneren.

Selv var islendingen klar på at det var kontakt med SIF-keeper Adam Larsen Kwarasey.

– Jeg syntes det var straffe. Jeg følte en berøring fra keeper. Det blir alltid diskusjoner i slike situasjoner. Jeg følte det var straffe, og dommeren, som sto i nærheten, mente også det, sa Kjartansson til NTB.

Rekdal sier det ikke var straffespark.

– Det er hans mening. Jeg må se det igjen, men jeg følte en touch. Jeg tok ballen før ham, gjentok Kjartansson.

Drammens Tidene: Fortjent VIF-seier over Godset

SIF har aldri innledet en eliteseriesesong så sterkt, men etter fem kamper uten tap (4-1-0) kom nedturen på Ullevaal 1. mai. Drammenserne hadde mye ball, men istedenfor å skape sjanser av overtaket ble det altfor mye trilling med ball og omstendelig spill.

– Vi spilte en ålreit første omgang, men slapp inn et tullete mål mot slutten. Det preget oss litt, og i annenomgangen ble det bare kokos, rett og slett. Helt under båten, sa Godset-trener Ronny Deila.

Les også: Stopperkrise i Vålerenga

– Ikke et topplag

Han var skuffet, men ikke overrasket.

– Jeg har sagt det hele tiden. Det er ingenting nytt. Vær så snill og slutt å mas. Vi er ikke et topplag, vi er ikke blant de tre beste, men rett bak der. Vi kan tape som i dag, men også slå hvem som helst. Det er både styrken og svakheten vår, sa Deila.

Etter et frispark fra Christian Grindheim like før pause, kunne Kjartansson umarkert banke inn 1-0 fra kort hold. 18 minutter før slutt skaffet islendingen straffe etter at Adam Larsen Kwarasey kom ut, reddet Ruben Kristiansens forsøk, men bare for å felle islendingen. Noen ropte på filming, men dommer Tommy Skjerven blåste straffespark. Og det satte islendingen iskaldt i mål.

Seks scoringer

Etter seks kamper står Kjartansson med like mange mål.

– Touchen min var veldig bra i dag. Jeg er selvsagt overrasket over at det har gått så bra etter overgangen fra islandsk fotball, men jeg håpet på en slik start. Det er moro. Jeg vet hva jeg er i stand til å gjøre. Min oppgave er å score mål, sa islendingen.

Rasmus Lindkvist økte til 3-0 etter et fint forarbeid der Kjartansson fant innbytter Morten Berre, som igjen spilte ballen på bakre stolpe hvor Lindkvist enkelt scoret.

For Godset spilte 15-åringen Martin Ødegaard hele kampen. Han var bortelagets beste spiller. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.