*Nettavisen* Nyheter.

Vålerenga sprudlet på Ullevaal

Sandnes Ulf var sjanseløse mot Vålerenga på Ullevaal. Se scoringene her!

ULLEVAAL: Vålerenga viste at laget kan bli å regne med i toppen av eliteserien denne sesongen. Mandag slo de til med angrepsspill fra øverste hylle da Sandnes Ulf ble sendt hjem med 0-3.

Etter tapet for Molde i premieren har Kjetil Rekdals menn vist seg fram fra en langt bedre side, og mandagens klare seier mot Sandnes Ulf er et nytt bevis på at de kan kjempe om medaljene denne sesongen.

Kjetil Rekdal uttalte før kampen at dette var en match Vålerenga skulle vinne. VIF var da også det klart beste laget fra første spark på ballen på Ullevaal.

Nytt Kjartansson-mål

Enga skapte mange målsjanser, og viktigst av alt; de klarte å omsette sjansene til mål, noe de har hatt problemer med siden Mohammed Abdellaoue forsvant til tysk fotball i 2010-sesongen.

I mandagens kamp var det klubbens nye superspiss Vidar Örn Kjartansson som sendte Vålerenga foran. Han dro fordel av meget godt forarbeid fra Christian Grindheim, før han sendte ballen videre i mål.

Da hadde hjemmelaget allerede misbrukt tre store sjanser, men da klokka tikket over på 45 minutter kunne Vålerenga juble. Det var islendingens fjerde mål i eliteserien på like mange kamper.

Nye spillere leverte

Etter hvilen fortsatte hjemmelaget å skape sjanser, og etter 14 minutter kom mål nummer to. Da sendte innbytter Herman Stengel en glimrende stikker til en annen innbytter, Rasmus Lindkvist, og han trillet ballen kaldt i mål. Fansen trengte ikke vente lenge på mer, for bare to minutter senere la Niklas Gunnarsson på til 3-0.

Alle tre målene kom etter meget gode offensive kombinasjoner, noe som lover godt for Vålerenga. Laget holder ofte tett bakover, men sliter både med å skape nok sjanser og å omsette dem til mål når de først kommer.

Med seieren står laget med sju poeng på fire kamper, og fortsetter de i samme stil som søndag kan det nå langt for Rekdals Vålerenga.

PS: Alle tre målene ble scoret av spillere som er nye i Vålerenga i år. Her kan du se en grafikk over Kjetil Rekdals ryddejobb, der 14 av 24 spillere er borte fra fjorårets lagbilde i VIF.

(ANB-NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag