*Nettavisen* Nyheter.

Vålerenga tapte stort mot Molde

Atiqa Siddique utligner til 1-1, men det er ikke nok til å hindre Vålerenga-tap mot et hardtarbeidende Molde. Foto: Foto: Jonas Wikborg

Moldes j15/16-lag ga seg ikke før det stod 5-1 i målprotokollen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Trener Thorleif Stene (tredje fra høyre) med velvalgte ord til jentene i pausen. Foto: Foto: Jonas Wikborg

Klikk på bildet for å forstørre.

Hamdi Mohammed, som sto keeper i andreomgang for Vålerenga, var sjanseløs på 3-1-målet. Foto: Foto: Jonas Wikborg

Klikk på bildet for å forstørre.

Klanen støtter alle Vålerengas lag i tykt og tynt. Det setter spillerne pris på. Foto: Foto: Jonas Wikborg

VALLE HOVIN: – Det var moro å komme i gang, for vi har ventet lenge på å spille i Norway Cup nå. Men det var synd at det gikk som det gikk, sier Atiqa Siddique.

Hun var den eneste som tegnet seg på målscorerlisten for Vålerengas jenter 15/16-lag, da de åpnet årets Norway Cup mot Molde. Men det holdt ikke inn, for det var jentene fra jazzbyen som styrte og vant kampen.

0-1 etter corner

Etter 10 minutter er Molde nære på sin første scoring idet keeper Josefine Totland bommer med utspillet. Totland redder imidlertid forsøket fra rundt 16 meter på mesterlig vis.

Ikke lenge etter sprekker likevel byllen til laget fra Oslo øst. En Molde-spiller blir stående helt alene på bakerste stang etter en corner, og 1-0 til laget fra rosebyen er et faktum.

Manglet spillere

Men Vålerenga gir ikke opp, og kjemper godt både på midtbanen og i forsvar. Det skal de få betalt for. Et frispark litt over midtbanen ender etter litt klabb og babb opp i beina til en våken Atiqa Siddique. Hun har lurt seg inn i rommet mellom forsvar og keeper, og nøler ikke med å utligne til 1-1.

– Jeg ble glad da jeg scoret, men det gikk jo ikke så bra etterpå. Nå håper jeg det går bedre i neste kamp, sier Siddique. Da står Kathmandu på motsatt banehalvdel.

– Til neste kamp får vi inn tre spillere til, men vi mangler fortsatt spillere som er på ferie. Blant annet måtte vi bruke utespillere i mål i dag grunnet keeperen vår ikke er tilgjengelig. Det opplyser trener Thorleif Stene.

Han synes det er synd at så mange av nøkkelspillerne er borte, og mener det viktigste med Norway Cup er gjennomkjøringen de får frem mot høstsesongen. Han er likevel fornøyd med hvordan jentene stod på, spesielt i andreomgang, men innrømmer at laget ble løpt i senk av moldenserne.

LES ALT OM NORWAY CUP HER!

Flere Vålerenga-lag som slet

Molde scoret ett til like før pause, men ga seg ikke med det. I andreomgang økte de ledelsen til både 3-1, 4-1 og 5-1 før dagens pipeblåser blåste for fulltid. Det var imidlertid ikke bare jenter 15/16-laget til Vålerenga som røk på en smell. Vålerengas gutter 13 lag tapte hele 4-0 mot erkerival Lillestrøm på Valle Hovin kunstgress ikke lenge etterpå. Et annet Vålerenga-lag i samme klasse spilte 1-1 mot Ullensaker/Kisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.