RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga tok sin første seier i toppserien


Vålerenga-trener Cecilie Berg-Hansen er fornøyd med at Vålerenga tok sin første seier i toppserien tirsdag 1. mai. Her er hun sammen med VIF-spiller Solveig Gulbrandsen etter 4-1-seieren over Fortuna Ålesund i 1.- divisjon i fjor.
Vålerenga-trener Cecilie Berg-Hansen er fornøyd med at Vålerenga tok sin første seier i toppserien tirsdag 1. mai. Her er hun sammen med VIF-spiller Solveig Gulbrandsen etter 4-1-seieren over Fortuna Ålesund i 1.- divisjon i fjor. Foto: Foto: Anders Halvorsen
Vålerengas nyopprykkede damer vant 2-3 over Kattem på bortebane.

Trener Cecilie Berg-Hansen ledet nyopprykkede Vålerenga til sin første seier i toppserien tirsdag 1. mai.

Serieåpningen mot Stabæk på Vallhall arena endte 1-5 til gjestene.

Videre fulgte bortekamp mot Arna-Bjørnar, som endte 3-1, og hjemmekamp mot Amazon Grimstad, som endte 0-0.

Men i fjerde runde borte mot Kattem kunne altså VIF-damene slippe seiersjubelen løs.

- Heldige

Tone Løkås har gjort seg bemerket på VIFs høyrekant i år, og 0-1 scoringen kom etter et innlegg fra nettopp Løkås til Marianne Hanssen, som satte ballen nede i høyre hjørne.

- Kattem dabber av etter 0-1 og de er heldig da dommeren blåser straffespark når Hanne Mellingsæter er først på ball i sekstenmeteren, sier Berg-Hansen til vif.no.

Kattem-spiller Julie Adserø setter straffen sikkert til høyre for Vålerenga-keeper Lill Yvonne Karlsrud, og stillingen er 1-1 til pause.

Etter hvilen var det hjemmelaget Kattem som var mest frempå.

- Vi forsvarer oss godt og innsatsen er upåklagelig. Kattem går opp i en 2-1 ledelse etter en god prestasjon av innbytter Gunilla Forseth, som vender på en femøring inne i feltet og slår ballen hardt inn mot bakre stolpe, hvor en Kattem-spiller dukker opp og setter inn 2-1, forteller Berg-Hansen.

Etter dette skaper VIF et par store sjanser. Løkås skyter blant annet i stolpen. Samme Løkås kriger ballen til Maria Arnesen minutter senere, og Arnesen dunker ballen i mål fra rundt 16 meter og sørger for 2-2.

Debutant ble matchvinner

- Utligningen gir oss masse positiv energi, og vi viser hvilken moral som ligger i laget. Vi vinner de fleste duellene etter dette, og vi er ekstremt flinke til å vinne andreballene.

Innbytter Anna Fjeld fikk maks uttelling i sin toppseriedebut, og ble matchvinner med sin 2-3-scoring for Vålerenga. Hun fikk muligheten inne i feltet, og sendte ballen hardt og lavt i lengste hjørne.

- Anna Fjeld fikk sin toppseriedebut og det var ekstra gøy at det var hun som ble dagens matchvinner, sier Berg-Hansen.

Men det var ikke første gang Fjeld har avgjort for VIF.

Ny hjemmekamp

Allerede på lørdag skal VIF-damene ut på gressmatta igjen. Denne gangen mot Klepp, som akkurat nå ligger på tredjeplass i toppserien med 10 poeng. Vålerenga klatret opp på en åttendeplass, og har nå fire poeng.

Kampen spiller på Vallhall arena klokken 15.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere