RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Markus D. Brændsrød, Ali Iqbal og Mathias Blårud er tre av åtte unggutter i Vålerenga som har fått spilletid i eliteserien. Her fra kampen Vålerenga 2 mot Lørenskog i 2. divisjon. Enga vant kampen hele 6-2.
Markus D. Brændsrød, Ali Iqbal og Mathias Blårud er tre av åtte unggutter i Vålerenga som har fått spilletid i eliteserien. Her fra kampen Vålerenga 2 mot Lørenskog i 2. divisjon. Enga vant kampen hele 6-2. Foto: Christian Haksø

Vålerenga topper tenåringstabellen

Hele 44 tenåringer har fått spilletid i eliteserien. Vålerenga har benyttet flest.

OSLO: Vålerenga topper tenåringstabellen. De har sluppet åtte av dem på banen i årets eliteserie. Deretter følger Brann (6) samt Stabæk og Strømsgodset (begge 5). I bunnen finner en, i tillegg til Start, Odd, Rosenborg og Sarpsborg 08 (alle én).

Les også: Se Vålerenga 2 mot Harstad direkte søndag 22. juni klokken 15:30.

Les også: Kjetil Rekdal: – Vi skal ikke selge noen

Viktig læring

Vålerengas trener, Kjetil Rekdal, er ikke redd for å bruke tenåringer. I serieåpningen mot Molde var Ali Iqbal og Herman Stengel i startelleveren, mens Fitim Kastrati, Ghayas Zahid, Mathias Blårud og Marcus Aleksander Engebretsen var innbyttere.

– Du blir ikke god av å sitte på benken og bare trene. Gjennom spill i eliteserien kan det skje to ting. Enten får du en god opplevelse av at du hevder deg. Eller så skjønner du at du har en vei å gå. Begge deler er viktig læring, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal, som har sluppet til flest tenåringer i år.

Følgende åtte tenåringer har fått spilletid for Vålerenga i Tippeligaen så langt i år: 

Ghayas Zahid har tatt et stort steg i år, og fått mest tillit av Rekdal. Unggutten fra Mortensrud har vært i startelleveren hele ni ganger, og blitt byttet inn tre ganger.

Herman Stengel kom til Vålerenga i år fra Stabæk. Stengel har startet i to kamper, og blitt byttet inn i ni kamper.

Ali Iqbal har vært i startelleveren to ganger (Brann og Molde), og blitt byttet inn to ganger (Start og Stabæk).

Mathias Blårud har blitt byttet inn i tre kamper (Strømsgodset, Aalesund og Sogndal) så langt i år. Totalt har det blitt 38 minutter 

Markus D. Brændsrød ble byttet inn i kampene mot Aalesund og Sogndal. 18-åringen fra Tønsberg kom til Vålerenga i år, og har imponert så langt. Han har spilt mest for Vålerenga 2 i Oddsen-ligaen (2. divisjon).

Moussa Nije kom inn i kampen mot Aalesund etter 59 spilte minutter. 

Fitim Kastrati ble byttet inn i serieåpningen mot Molde. Da fikk han 14 minutter på banen. Han ble 20 år i april. Kastrati har spilt mye for Vålerenga 2, men er nå ute med en lyskestrekk som han fikk i kampen mot Kjelsås.

Simen Olafsen fikk sin debut for førstelaget i sluttminuttene i kampen mot Brann. Olafsen har også imponert for Vålerenga 2 i Oddsen-ligaen (2. divisjon).

Les også: Kjetil Rekdal: - Vi skal ikke selge noen

Les også: Engas unggutter sløste med sjansene

Kalkulert risiko

Start er eneste klubb som ikke har benyttet tenåringer.

– Det har ingenting med min filosofi å gjøre. Start tar gode steg på utvikling og fremtiden ser lysere ut, skriver en ferierende Mons Ivar Mjelde i SMS til Fædrelandsvennen.

– Ettersom vi ikke har fått de resultatene som forventet, har vi lagt en større del av ansvaret på de mer rutinerte, sier Start-direktør Even Øgrey Brandsdal til FVN.

Han garanterer derimot for at Start fremover vil bruke yngre spillere i større grad. Seriemester Strømsgodset slipper stadig til unge spillere.

– Det er en kalkulert risiko og vi må veie det mot opp mot resultatene. Men de fleste ungguttene som spiller hos oss, spiller fordi de er gode nok, sier Strømsgodset-trener David Nielsen til Fædrelandsvennen.

Les også: Barnehagebarna fikk medaljer av VIF-spillerne

Les også: Innviet ny ballbinge med VIF-kamp

Les også: Kjartansson herjet med Aalesund

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere