RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga ute av cupen etter overtidsstraffe


UTE: To mål var ikke nok for Vålerenga i Skien. Bildet er fra en tidligere kamp.
UTE: To mål var ikke nok for Vålerenga i Skien. Bildet er fra en tidligere kamp. Foto: Arkivfoto: Alice Johansen
Chukwuma «Bentley» Akabueze sendte Odd til kvartfinalen i fotballcupen da han på overtid gjorde 3-2 mot Vålerenga fredag.

SKIEN: Nigerianeren var sikker fra ellevemeteren da han i tredje overtidsminutt avgjorde kampen for hjemmelaget. Dommeren dømte straffe etter at spissveteran og tomålsscorer Frode Johnsen ble lagt i bakken.

– Jeg var ikke nervøs, for jeg visste hva jeg skulle gjøre. Men jeg var selvfølgelig veldig glad da ballen gikk i mål, sa Bentley til Varden.

Vålerenga var lenge i trøbbel, men gjestene fra Oslo kjempet seg tilbake med to scoringer mellom det 68. og 78. minutt.

Les hva Kjetil Rekdal sa før kampen: Rekdal om cupkampen og mulige nye spillere til Vålerenga

Johnsen-dobbel

Odd tok ledelsen da hodesterke Johnsen stanget ballen i en bue og i mål seks minutter ut i annen omgang. Scoringen kom etter et godt slått hjørnespark. Daniel Fredheim Holm var nær å heade bort ballen på streken, men VIF-angriperen nådde akkurat ikke opp.

Sju minutter senere fikk 40-årige Johnsen nettsus igjen. Ole Jørgen Halvorsen lurte seg forbi Vålerenga-forsvaret og slo ballen 45 grader ut til Johnsen, som enkelt kunne doble til 2-0.

– Vi visste vi måtte stoppe Frode Johnsen, men det klarte vi ikke. Han er en god spiss, så han skal ikke få lov til å slippe til så enkelt. Han skal selvfølgelig få mer juling av oss inne i feltet, sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til VG etter tapet.

Les også: Bergenstalent kan havne i Vålerenga

Spenning

Odd har storspilt i første halvdel av sesongen og svever høyt på tabellen i eliteserien. 5744 tilskuere så et hjemmelag spille god fotball fredag. men Nicolai Høghs redusering etter 68 minutter sørget for en spennende avslutning.

Holm utlignet til 2-2 ti minutter senere, men Vålerenga måtte til slutt se seg slått på overtid.

Etter en jevn åpning på kampen, tok Odd over og skapte flere sjanser. Blant annet hadde Johnsen en ball i tverrliggeren etter 36 minutters spill. (©NTB)
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere