*Nettavisen* Nyheter.

Vålerenga videre i cupen

Vålerenga vinner 3-1 over Sogndal og er dermed klare for kvartfinalen i NM.

ULLEVAAL: Vertene ledet 2-0 etter scoringer av Børven og Fredheim Holm. Holsæter reduserte og skapte spenning på slutten. På tampen hadde Ulrik Flo og Karadas gode muligheter til å utligne, men det ble Mos og Vålerenga som lo sist og best.

Grindheim kom alene med keeper, men Mos meldte fra hvor han gikk. Kapteinen spilte uselvisk videre og Mos satte spikeren i kista og 3-1. Det har vært en underholdende kamp med mange målsjanser på Ullevaal. Vålerenga har hatt mest ball. Sjansefordelingen er nok relativt jevn, men med et lite overtak til vertene. Som skal til Lerkendal og møte Rosenborg i kvartfinalen.

Kampreferat finner du i dittOslos Livesenter.

Det var 13 år siden forrige cupmøte mellom VIF og Sogndal.

Her er vår omtale før kampen:

Hevn

«7-0 vant Vålerenga på Fosshaugane, etter at 'I' satte prikken over med 7-0-scoringen. Sesongen 2000 huskes imidlertid bedre for Sogndals hevn, i kvalifiseringskampene sendte den lille vestlandsbygda Oslos Stolthet ned i 1. divisjon!» skriver Kirsebom.

Vålerenga er i fjerde runde etter komfortable seire over Frigg og Ullern. Asker ble et høyere hinder, men med 3-2 klarte Rekdals gutter å hoppe over lista på Føyka også.

SE VIDEO: Rekdal før Sogndal-kampen: – Prioriterer cupen ekstremt høyt

Sogndals vei

Kirsebom skriver videre:

«Sogndal valset over Tornardo med 4-0 ute på Måløy i første runde. Deretter har det vært tøffere for Jonas Olssons gutter, men straffekonk mot Træff og 4-3 over Ullensaker/Kisa har tatt Sogndal videre til fjerde runde.»

Vil du vite mer, og følge kampen, klikk deg inn på Livesenteret. Kampstart er klokka 18.

FÅ MED DEG DE SISTE OVERGANGSRYKTENE HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.