RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga yppet seg mot stjernelaget


Så nære var Manchester United scoring. Javier Hernandez klarte ikke å styre inn innlegget fra Shinji Kagawa
Så nære var Manchester United scoring. Javier Hernandez klarte ikke å styre inn innlegget fra Shinji Kagawa Foto: Christian Haksø
Manchester United kom med toppet lag til Oslo, men Vålerenga var med på notene.

ULLEVAAL: Vålerenga holdt United til 0-0 takket være rustne storspillere og storspill av Vålerengas to keepere.Et fullsatt Ullevaal stadion kunne raskt se at lagoppstillingen til Manchester United var svært stjernespekket. Mesterlaget var toppet og tilsynelatende skjerpet. Unge Michael Keane er den minst kjente og han hadde fått plass på venstrebacken.

Før kampen sang  Alex Rosen sang ”Glory, Glory” med herlig pondus og iført United-drakt. Stemningen var absolutt elektrisk i minuttene før lagene entret banen.

United åpnet kampen best og la et visst press på Oslo-laget. Både Scholes og Rooney la nystrøkne lissepasninger og Ashley Young og Danny Welbeck  virket giftige.

Det er ikke ofte en hører Klanen såpass lite på Ullevaal.  Til det var nok billettene for dyre og kampen tross alt en treningskamp. Det store flertall av dagens nesten 25.000 tilskuere holdt høyt og tydelig med laget fra Manchester.

United presset

Det første kvarteret presser United. Vålerenga har noen små tilløp, blant annet med en frisk Morten Berre. United nærmer seg sesongstart og det er også tydelig at spillerne er tente. Etter et kvarter slår Nani en feilpasning mot en Rooney på løp  og får en bøtte med kjeft som fortjent for den.

VIF-gutta er med på notene og etter 17 minutter løsnet Bojan Zajic et godt skudd fra venstrekanten, men skuddet stryker utenfor. Tre minutter senere blir Chuma Anene spilt  fram av Berre og skyter via Vidic og til hjørnespark.

24 minutter ut i kampen får Scholes fyre fra 17 meter. Skuddet blir blokkert. To minutter senere får United frispark fra 16,5 meter. Rooneys forsøk går i muren.

Ikke på høygir

Vålerenga er tidvis på talefot med et United som ikke går på høygir. Det er ikke full trøkk i løp og taklinger for det engelske storlaget. Sesongoppkjøringen har så langt vært vellykket og uten skader på viktige spillere. Vålerengas spillere får brukbart rom å boltre seg i og et par halvsjanser også.

De siste fem minuttene viser United prov på sitt bestenivå og ruller opp sjanse etter sjanse. Danny Welbeck får hele tre store sjanser, men avslutningene er ikke presise nok

Vålerengas Ahmed Suleiman får omgangens siste sjanse, men headingen går en meter utenfor.

United starter andreomgang med samme laget. For Vålerenga får Dag Alexander Olsen sjansen mot Vidic og Ferdinand. Litt av en ildprøve for en unggutt som skal vise seg fram, selv om han har spilt i både Valencia og Tottenham.

Kan være stolte

Kampen bølger fram og tilbake, United har ballen mest og de fleste sjansene. Men avslutningene er ikke på toppnivå for storlaget denne augustkvelden i Oslo. Og Vålerengas to keepere, Kongshavn og Hirschfeld, redder det som kom på mål.

For Vålerenga var nok kampen ekstra stas. For publikum var det ikke kjempespennende, men ganske så moro å se stjernespillerne på norsk gress. Vålerenga fikk yppet seg og kan være stolte av innsatsen.

Og Chuma Anenes (18) avslutning i 71. spilleminutt rullet på streken, eller var den over også? For en 18-åring hadde det vært en drømmeskåring og en drømmekveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere