RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerengas showmann


Arild Rønsen legger ikke skjul på sine følelser for Vålerenga.
Arild Rønsen legger ikke skjul på sine følelser for Vålerenga.
På VIFs treningsfelt opererer Arild Rønsen (52) som både trener og spiller uten egentlig å være noen av delene.

VALLE: Du kan kalle meg ballhentertrener, gliser Arild Rønsen.

52-åringen er oppvokst i den samme leiligheten på Valle som han nå er bosatt i, og følelsene for Vålerenga har hele tiden vært sterke. Men det var først i desember 2002 han virkelig kom inn i VIF-miljøet.

Jeg spurte Kjetil Siem og Kjetil Rekdal om jeg kunne få være med i garderoben både på trening og kamper siden jeg hadde planer om å skrive en bok om Vålerenga fra innsiden, forteller Rønsen.

Siem, VIF-direktør den gang, og Rekdal, VIF-trener den gang, kom begge med et kjapt «ja» til prosjektet.

Jeg hadde ikke trodd «Reka» skulle si ja, men han var klar med en gang. I 2003 holdt vi på å rykke ned, så jeg bestemte meg for å skrive boka over to sesonger. Etter det har ingen klart å fjerne meg fra VIF-miljøet, gliser Arild Rønsen.

Likt med Andresen

Petter Myhre kjente allerede godt til Rønsen da han tok over som VIF-trener etter Rekdal, men da trenerregimet ble helt nytt før årets sesong, var Rønsen usikker på om han fortsatt fikk lov til å være en del av gjengen.

Det var alt i orden for dem. Dermed får jeg fortsatt være med i garderoben, og jeg er også med på alle spillermøtene. Nå har jeg en liten skade, men ellers er jeg med på hver trening også, forklarer 52-åringen som da opererer som ballhentertrener.

VIFs danske midtstopper, Dan Thomassen, hadde nylig en kommentar til Rønsen som forklarte hans forhold til Vålerenga godt:

Han spurte meg om jeg skulle være trener eller spiller denne dagen, gliser Rønsen.

Godt forhold til unggutta

Selv om Valle-mannen er blitt 52 år, føler han seg fortsatt ung til sinns.

Ellers kunne jeg ikke holdt på med dette her. De fleste av spillerne kunne vært sønnene mine, men jeg kommer godt overens med dem. Jeg hadde gått på veggen hvis jeg ikke hadde fått lov til å være med slik jeg er, sier Rønsen.

Valle-mannen er også ansatt i VIF-tv i en deltidsstilling.

Jeg lager en del innslag der, så det er ikke bare fritid, smiler Rønsen.

Selv har han håp om en god VIF-sesong, selv om resultatene har vært varierende i sesongstarten.

Jeg begriper lite hvis vi ikke er med og kjemper om en medalje i år. Bredden i stallen er kjempebra denne sesongen, så alt utenom medalje er egentlig skuffende, sier Arild Rønsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere