RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VALG 2011: Hvem vil du ha?


HVEM VINNER? Øverst f.v. Marianne Borgen (SV), Libe Rieber-Mohn (Ap), Ola Elvestuen (V), Aud Kvalbein (KrF) og Fabian Stang. Nede f.v. Bjørnar Moxnes (R), Harald A. Nissen (MdG), Margaret Eide Hillestad (Sp) og Carl I. Hagen (Frp).
HVEM VINNER? Øverst f.v. Marianne Borgen (SV), Libe Rieber-Mohn (Ap), Ola Elvestuen (V), Aud Kvalbein (KrF) og Fabian Stang. Nede f.v. Bjørnar Moxnes (R), Harald A. Nissen (MdG), Margaret Eide Hillestad (Sp) og Carl I. Hagen (Frp).
Mandag kan du avgjøre hvem som skal sitte i føresetet i Oslo de neste fire årene. Her kan du se hvordan toppkandidatene til de største partiene i Oslo vil styre byen hvis de kommer til makta i Rådhuset.

OSLO: Mandag skal Oslos befolkning avgjøre hvem som skal styre byen de neste fire årene. Vi har tatt en prat med listetoppene til de største partiene i Oslo om hvordan de vil styre byen.

Klikk deg videre på linkene under, bli bedre kjent med kandidatene, og sjekk hvordan de vil styre hovedstaden.

BJØRNAR MOXNES (R): – Det første vi må gjøre er å innføre en sosial boligpolitikk, med storstilt utbygging av rimelige utleieboliger i kommunal regi, og bygging av nye kommunale boliger – også i vest.

Del på Facebook

MARIANNE BORGEN (SV): – Vi vil verken har buss eller brakke . Oslo SV er imot bussing av elever fra en del av byen til en annen.

LIBE RIEBER-MOHN (AP): – Vi vil starte med de yngste. Alle barn som ikke snakker norsk skal få tilbud om gratis kortidsbarnehage.

MARGARET EIDE HILLESTAD (SP): – Vi vil ha mer makt til bydelene, og en bolig- og skolepolitikk som gjør indre øst, Groruddalen og Søndre Nordstrand til enda bedre nærmiljøer å bo i.

HARALD A. NISSEN (MDG): –  De Grønne vil også jobbe for et bilfritt sentrum. Unødvendig privatbilisme må ut av byen.

AUD KVALBEIN (KRF): Forskjellene mellom øst og vest i Oslo har lange historiske røtter og det finnes ingen kvikk fiks.

OLA ELVESTUEN (V): – «Plata» er et symptom på en feilslått ruspolitikk. Det er ingen løsning å jage mennesker rundt i byen.

FABIAN STANG (H): – Jeg er blant dem som ikke har tenkt å bidra til å sementere en til dels uriktig forestilling om at byen er delt i to.

CARL I. HAGEN (FRP): – Vi politikere må være helt tydelig på at enkelte verdier er udiskutable. Blant annet ytringsfrihet, religionsfrihet og likestilling mellom kjønnene.

LES ALT OM VALGET I OSLO 2011 HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere