RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valgåret 2009

Selv om det er stortingsvalg kan lokalpolitikken gi velgerne en pekepinn på hva de bør stemme på, mener Ulf Granli (H).

Vi går inn i et valgår og denne gangen er det våre rikspolitikere som står på valg. Men jeg velger allikevel å oppsummere noen saker på lokalplanet som selvsagt involverer de samme partier som skal velges på riksplanet. Bakgrunnen er at velgerne bør ha et krav på hva partiene står for og – ikke minst – hva de leverer når politikken i praksis skal leveres.

På Grünerløkka har vi ti politikere på venstresiden og fem på den borgerlige side, og langs denne skillelinjen har tre saker utmerket seg før sommerferien på en måte som velgeren må finne forvirrende og kanskje ikke like tydelig mht partiprogrammene. Dette ikke minst fordi det ikke alltid er samsvar mellom Rådhus og Bydelsutvalg.

Sak 1. er i sannhet BU flertallets dårligste sak; her gjorde beboerne en strålende jobb med å bringe saken frem i media og fremtvang en reaksjon fra sentrale politikere som omgående fremmet et forslag om en vekterordning. Saken ble fremmet for BU som avviste Byrådets forslag mot Høyre og Fr.ps stemmer. Saken fikk heldigvis et annet utfall i Bystyrets avstemning ved at Venstres bystyregruppe hadde et annet syn på saken enn lokallaget.

Så i denne saken fikk bydelen en løsning som beboerne ønsket takket være Bystyret og på tross av BU flertallet på Grünerløkka.

Sak 2. var heller ingen god sak for BU flertallet som ønsket en forsøksordning i skjenke saker som ville gi bydelsutvalget full kontroll over åpningstidene for alle serveringsstedene i bydelen. Hvis dette hadde blitt en realitet hadde bydelens serveringssteder måtte stenge kl.01.00 og vi ville alle blitt henvist til et besøk i sentrum hvis vi ønsket en kveld på byen ut over nevnte klokkeslett. Heldigvis hørt ikke SV s bystyregruppe på sine lokale representantene og bidro med en løsning som innebar en opprettholdelse av den såkalte skjenkeblekkspruten med utvidet åpningstider langs Thv. Meyers gate og Trondheimsveien.

Igjen grep bystyrets flertall inn til bydelens beste, men imot BU flertallets vilje.

Sak 3. BU flertallet bestående av AP, SV og Rødt ønsket at kommunen skulle overta all utleie og dermed også fremleie under arrangementene. Dette ville bety nedleggelse av noen av de mest populære aktivitetene i bydelen som Bruktmarkedet i Birkelunden og næringslivets markedsdager. Igjen hadde BU flertallet gjort regning uten vert. Det ble en voldsom reaksjon blant publikum og næringsdrivende og ikke minst blant politikere både lokalt og på Rådhuset. Dette resulterte i at SV raskt justerte kursen og etter hvert kom AP etter med bena slepende etter seg.

Denne gangen ble kursen justert slik at saken ble løst til alles tilfredshet. Men uten at saken hadde kommet opp i pressen og uten at Rådhuset hadde reagert er det uvisst om utgangen hadde blitt det samme.

Som nevn innledningsvis er det nå rikspolitikere som skal velges, men ovenstående kan kanskje gi en viss pekepinn på hva velgerne kan vente seg fra partier som er i utakt med seg selv og sine eventuelle velgere.

Det er mange uløste saker inne helsesektoren for de eldre og for barn og ungdom, ikke minst har vi stor utfordringer mht barnehageutbygging.

Kanskje vi skulle bruke mer energi på slike saker?

Ulf Granli (H)
Gruppeleder i BU

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere