RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valgboden truet av flytting


Ordkrig: Leder av Grünerløkka SV, Terje Larsen, havnet fredag i verbalt slagsmål med leder av Grünerløkka Næringsråd Ulf Novsett. Det viser seg nå at SV skulle ha flyttet på seg . FOTO: LARS ROAR RUD
Ordkrig: Leder av Grünerløkka SV, Terje Larsen, havnet fredag i verbalt slagsmål med leder av Grünerløkka Næringsråd Ulf Novsett. Det viser seg nå at SV skulle ha flyttet på seg . FOTO: LARS ROAR RUD

Grünerløkka Næringsråd truet med å flytte SVs valgbod i helga fordi de mente den sto i veien for markedsdagene.lars.roar.rud@ostkantavisa.no

grünerløkka: Næringsrådet mener at SV har tatt seg til rette og ikke holdt seg til inngått avtale om bruk av Olaf Ryes plass. Ifølge leder av Næringsrådet, Ulf Novsett var boden satt opp galt i forhold til markedsdagene som ble avholdt sist fredag.

Næringsrådet betaler bydelen 130.000 kroner i leie for plassen. Vi har vært i kontakt med bydelen og sjekket hva avtalen sier. Det som står i kontrakten er at SV skal vike plassen for markedsdagene, med mindre man blir enig med næringsrådet, forteller Novs ett.

Respekterer ikke avtaler

Næringsrådslederen var mildt sagt forbanna fredag. SV nektet å flytte på seg, og Novsett truet med å flytte boden egenhendig med jekketralle. Det ble det imidlertid aldri noe av.

Den ble for tung å flytte, så vi så at det var umulig. Vi ønsker ikke å forfølge saken videre, men inntrykket mitt er at SV vil gjøre det. Etter vårt syn respekterer de ikke avtaler som ble inngått for trekvart år siden, sier han.

Leder av Grünerløkka SV, Terje Larsen, er lettet over at saken endte i «minnelighet».

Det ble mye ordveksling og eposter som gikk hit og dit. Vi sa oss enig i å flytte bua noen meter. Boden er bygd on-site. Men dersom den hadde gått i fillebiter, hadde vi tatt en konflikt, og nektet å flytte. Etter det har vi ikke hørt noe mer fra dem, sier Larsen til Østkantavisa.

Han avviser Novsetts påstand om at markedsdagene skal ha forrang.

Adminstrasjonen i bydelen har gitt en forhåndstillatelse til markedsdagene, noe de ikke har mandat til. Det har vi protestert på. Dette er et offentlig rom, og de kan ikke fortrenge plassen for organisasjoner og partier midt i en valgkamp, sier han.

SV brøt avtalen

Så dere har alt det kontraktsmessige på det tørre?

Her er det tegnet inn på kart hvilke områder som er for kommersiell virksomhet, og hvilke som kan brukes av organisasjoner. Vi er spent på om de vil kreve oss for penger. Vi gjør ingenting mer med saken, sier Larsen. Novsett ønsker ikke å blåse opp saken unødvendig, men understreker likevel at det er SV som ikke har gjort hjemmeleksa.

SV har valgt å se bort fra kontraktens ordlyd. Det var snakk om å flytte fire meter i tre dager. Saken ble til slutt løst med godvilje fra oss. Leietakeren dette gikk ut over, fikk en annen plassering, sier han.

Ragnhild Monclair, avdelingssjef i Bydel Grünerløkka, gir Ulf Novsett helt rett i at SV har brutt avtalen.

I avtalen som valgboden har fått, står det at de skal fravike plassen under markedsdagene. Vi har vært i kontakt med SV og ba dem kontakte næringsrådet.

Så næringsrådet styrer bruken av torget?

Ja, under markedsdagene forvalter de området, sier hun.

SV har brutt avtalen?

Ja, skal man være firkantet, kan du si det. Men vi oppfordrer dem til å finne en løsning, avrunder hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere