RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valgdagen nærmer seg

En valgkamp går mot slutten. For Høyre har hovedsakene vært krystallklare; En trygg by, Kunnskap i skolen og Kvalitet i omsorgen.

Som fraksjonsleder i helse- og sosialkomitéen i bystyret de siste to årene har omsorgsutfordringene engasjert meg spesielt. Utfordringene er mange kapasitet, kvalifisert personell, demens og unge pleietrengende for å nevne noen. I budsjettet for 2007 var det to vinnere; eldreomsorgen og barnevernet. Hvis jeg blir gjenvalgt til bystyret skal min fremste kamp være å styrke bydelene slik at terskelen for å få hjemmetjenester og sykehjemsplass blir lavere. Og jeg skal være med på å innføre omsorg+ som blir et tilbud mellom hjemmetjenester og sykehjem, som de gamle aldershjemmene.

Hvilke alternativer har opposisjonen om de vinner valget ? Arbeiderpartiets valgkamputspill har vært statlige tilskudd til kulturtiltak på sykehjemmene og avvikling av private alternativer til kommunale tjenester. Dette kommer i tillegg til løfter om statlige tilskudd til sykkelsti, ekspropriasjon av strandeiendommer, billigere og bedre kollektivtrafikk, gratis fotballstadion til Vålerenga og mye annet. Arbeiderpartiet sier de vil styrke omsorgen. Men de vil ikke øke skattene. Uten prioritering og uten økte skatter er en satsing på omsorg umulig. Arbeiderpartiets omsorgsløft er ganske enkelt valgflesk.

Tenk om Staten tok ansvar for det de har ansvaret for i stedet for å intervenere i oppgaver Oslo løser best selv. Og tenk om Staten ikke beslagla 3 milliarder av Oslos skatteinntekter for å omfordele til resten av landet. Budsjettene på våre statlige sykehus er kuttet og 3200 rusavhengige står i behandlingskø. Pasienter som er nesten døende skrives ut av sykehusene og på Diakonhjemmet, som vår bydel sogner til, er utskrivingspraksisen spesielt aggressiv. Dette står i kontrast til den kvalitet i omsorgen som Høyre går til valg på. Høyres alternativ er en videreføring av omsorgssatsingen i 2007 budsjettet i Oslo og mer tilpasning til den enkeltes ønsker og behov. Vi ønsker valgfrihet i omsorgen, slik andre voksne mennesker har ved valg av sykehus, fastlege, tannlege, psykolog, fysioterapeut og en rekke andre helsetjenester.

Høyre ønsker kvalitet og verdighet i omsorgen. Det løftet står vi ved også etter valget. Mens Arbeiderpartiet vil gjenopprette Plata som et fristed for narkomane vil Høyre behandle de rusavhengige. Et kryss ved mitt navn på Høyres liste betyr sterkere fokus på omsorg for rusavhengige, demente, syke, skadde og andre pleietrengende.

Godt valg.

Ola Kvisgaard

Høyres fraksjonsleder

i helse- og sosialkomitéen i Oslo bystyre

Kandidat 42 ved bystyrevalget 2007

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere