RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valgfunksjonærene avgjør om du får stemme på OL i ditt eget nabolag

Alle 60.000 som kun kan avgi stemme i folkeavstemningen må ned til Rådhuset for å gjøre dette ... Det vil si, om ikke valgfunksjonærene i bydelen din velger å ta imot stemmen din.

SENTRUM: I forrige uke ble det sendt ut en informasjonsbrosjyre til alle husstander i Oslo for å gjøre både valget og eventuelle misforståelser enklere å forstå. Dessverre ble reaksjonen en litt annen.

På nettsiden til Oslo-OL og på baksiden av brosjyren står det følgende: «På valgdagene 8. og 9. september kan du avlegge stemme i ett av 111 valglokaler. Har du stemmerett kun ved kommunestyrevalg kan du avlegge din stemme i et eget lokale i Oslo rådhus, inngang borggården».

Propaganda for JA-siden

Dette reagerer blant annet Rødt sterkt på og har sendt et brev til Fabian Stang med krav om ny informasjonsbrosjyre.

– Det er regelrett feilinformasjon, som angår hele 60.000 Oslo-borgere. Faktum er jo at innbyggere som bare har stemmerett ved kommunevalg, har like stor rett som alle andre Oslo-innbyggere til å avgi stemme i folkeavstemninga ved et av de 24 forhåndsstemmestedene i perioden fram til 6. september, tordner leder for Rødt, Bjørnar Moxnes.

– Det er regelrett feilinformasjon, som angår hele 60.000 Oslo-borgere. 

Han mener også at informasjonsbrosjyren til Oslos husstander er ensidig positivt vinklet for et OL, og er svært misforsnøyd med det han mener er en propaganda brosjyre for ja-siden.

Ønsker ikke å avvise noen

Ordførerens kontor understreker at informasjonen i brosjyren er korrekt, og at de som skal stemme kun på folkeavstemningen må dra ned til Rådhuset for å gjøre dette.

Allikevel har både Ola Elvestuen og OL direktør Eli Grimsby tidligere denne uken opplyst om at det er mulig å forhåndsstemme ved valglokalene som er satt opp rundt omkring i Oslo.

Oslo kommune har en en policy om å ikke avvise noen, så dersom et valglokale har lite folk kan det godt hende de tar imot stemmen og sender den til Rådhuset, men at det er ikke å anbefale. Har valgfunksjonærene mye å gjøre kan de som vil stemme være så uheldige å få beskjed om å stemme ved Rådhuset.
 

LES OGSÅ:

Oslo-OL får støtte fra Lier

Krever OL-hall i Oslo sør

KRONIKK: «OL i Oslo er for både bredde- og toppidrett»

DEBATT: «Nei til OL i Oslo 2022!»
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere