*Nettavisen* Nyheter.

Valgkampen i gang

TAKKER OSLO: Nestlederne i AUF i Oslo Vegard Grøslie Wennesland (f.v.) og Prableen Kaur delte ut roser og takkekort til Oslos befolkning sammen med Libe Rieber-Mohn og Silje Winther, BU-lederkandidat i Gamle Oslo. Kaur er også bystyrekandidat.

Fellesskapet var viktigere enn partipolitikk under valgkampåpningen i Oslo lørdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

TAGGING: Nestleder Bjørnar Moxnes tagget Rødts logo på campingvogna som er partiets valgbod på Karl Johan.

Klikk på bildet for å forstørre.

MANGE FRAMMØTTE: Hanna Marcussen, bystyrekandidat for Miljøpartiet De grønne, framførte i sin appell Inger Hagerups dikt “Vær utålmodig menneske”. Flere hundre mennesker hadde møtt opp til den spesielle valgkampåpningen. FOTO: GUNN BENJAMINSEN

OSLO SENTRUM: Årets utsatte valgkamp startet lørdag på Eidsvoll plass foran Stortinget, og bar som ventet sterkt preg av terrorangrepene 22. juli. Silje Nergaard og Heine Totland åpnet valgkampen med “What the world needs now is love” før Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn holdt det første innlegget.

Del på Facebook

- Selv om Arbeiderpartiet og AUF er hardt rammet, ønsker vi ingen særbehandling, sa Rieber-Mohn.

Rieber-Mohn benyttet innlegget til å snakke om de erfaringene Norge og Oslo har gjort seg siden 22. juli, og samhold var et tema som gikk igjen blant appellantene.

- Anders Behring Breivik må tape i hverdagen vår, sa varaordfører Aud Kvalbein (KrF).

Pølsefest i Spikersuppa

Etter partienes felles åpning på Eidsvoll plass, var det mer som minnet om en vanlig valgkamp i Oslo sentrum. Rødts nestleder og listetopp for Oslo, Bjørnar Moxnes, tagget partiets logo på deres valgbod, mens SV delte ut ballonger. Høyre var imidlertid det partiet som utmerket seg, og hadde leid Spikersuppa til deres valgkampåpning. Partiet serverte pølse i brød, kaffe og epler til de frammøtte, og leder Erna Solberg og byrådsleder Stian Berger Røsland var blant Høyres appellanter.

Takket Oslo

- Vi har fått en enorm støtte og medfølelse fra menneskene vi har møtt i dag, sier Vegard Grøslie Wennesland, nestleder i AUF i Oslo.

Sammen med Aps byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn brukte ungdomspartiet ettermiddagen til å takke Oslos befolkning ansikt til ansikt, og var både i sentrum, Grorud og på Grønland.

-Det gjenstår fortsatt begravelser og minnestunder etter terrorangrepene, og for oss ville det vært unaturlig å starte denne valgkampen med pomp og prakt, sier Rieber-Mohn.

I likhet med statsminister Jens Stoltenberg har AUF besluttet å utsette valgkampen ytterligere. Ungdomspartiet skal ha egne minnemarkeringer i uken som kommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.