Gå til sidens hovedinnhold

Valgkomiteen snur vil ha Bjørn-Tore Lie likevel

Da Frode Scheie trakk seg som kandidat, krøp valgkomiteen til korset og forespurte Bjørn-Tore Lie om å fortsette som leder av Norway Cup styret.

BEKKELAGET: Etter å ha fått et «tja» i trettende time av Frode Scheie, til å stille som kandidat som leder av Norway Cup-styret, ble han valgkomiteens mann på innstillingen som forelå før påske.

Nå har Scheie sagt et klart «nei», og valgkomiteen har snudd.

Øystein Sundelin, leder av valgkomiteen, bekrefter overfor noblad.no at Bjørn-Tore Lie vil bli innstilt som leder av Norway Cup-styret, på generalforsamlingen førstkommende mandag.

Vi har hatt en samtale med Lie, og blitt enige om å innstille ham som leder, sier Sundelin.

Vil stille med eget styre

Bjørn-Tore Lie har stilt seg villig til å fortsette som leder av Norway Cup, men ikke uten forbehold.

Jeg stiller til valg med mitt alternative styre. Det er de jeg vil kjempe for, sier Bjørn-Tore Lie.

Han anser det som uaktuelt å stille som leder for det styret som valgkomiteen har innstilt.

Jeg er kompromissløs i forhold til mine kandidater. Det vil ikke bli aktuelt å lede det styret som valgkomiteen innstilte før påske, understreker Lie.

Troverdigheten faller

Lie mener at valgkomiteens troverdighet faller betraktelig nå da det viser seg at Scheie ikke hadde sagt 100% ja til vervet som leder av Norway Cup.

Det er for meg utrolig at valgkomiteen kan legge frem en innstilling med en lederkandidat som er i tenkeboksen, fnyser Lie.

Sundelins versjon

Ifølge Sundelin er det bråket internt i klubben, og den massive støtten overfor Bjørn-Tore Lie som er årsaken til at valgkomiteen snur. Han har hele tiden følt seg sikker på at Scheie ville takke ja.

I etterpåklokskapens lys har vi blitt enige med Scheie og Lie, og ønsker å fremme Lie som leder av Norway Cup-styret, sier Sundelin.

Men valgkomitélederen er fortsatt klar på at Scheie var valgkomiteens førstevalg.

Scheie var vårt primærvalg, men de sterke reaksjonene som har kommet har gjort at vi nå syns Lie er den beste kandidaten, sier Sundelin.

Vi var i ferd med å bli en klubb som ble splittet på midten, og mener Lie er den rette mannen til å samle klubben, legger han til.

Scheies versjon

Frode Scheie uttaler imidlertid overfor noblad.no at det er tida som ikke strekker til, og at han må prioritere jobben som sportssjef i Golfforbundet.

Det har vært en vurdering om jeg har tid nok, og jeg har kommet fram til at jeg ikke har det. Hensynet til min arbeidsgiver Golfforbundet og familien måtte gå først, sier Scheie til noblad.no.

Uansett hvordan det har gått til, er i alle fall Bjørn-Tore Lie den nye kandidaten til ledervervet.

Motkandidater

Bjørn-Tore Lie og hans sittende styre, har jobbet frem forslag på motkandidater i alle verv som er på valg, både i Norway Cup-styret og Arbeidsutvalget. Dette vil komme som et benkeforslag på mandagens generalforsamling.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus