*Nettavisen* Nyheter.

Valgte Lyn foran Celtic

Det er ikke hver dag jeg kan lage en så hyggelig overskrift som i dag, men når en islandsk landslagsspiller velger å komme til Lyn foran Celtic, da blir jeg nødt til å lage et nummer ut av det. Si velkommen til Theodor Elmar Bjarnasson!

Jeg fikk gleden av å snakke med denne spilleren under fire øyne i forrige uke, og jeg skjønte fort at det var en moden 20-åring jeg snakket med. Han virker veldig reflektert for alderen, og han vet nøyaktig hva han ønsker å oppnå med fotballkarrieren.

Det første man tenker når man hører om en slik overgang, er at det er et steg ned på karrieren, men slik tenker ikke Teddy. For han handler det om å få spille fotball, og som en ung spiller vet han at han har kommet til riktig klubb.

Da jeg spurte han om hva han drømte om som fotballspiller, så svarte han uten å tenke seg om at det var å lykkes med Lyn. Ni av ti unggutter hadde svart noe i relasjon til en av Europas topp ti klubber, men teddy var veldig klar på at så lenge han var i Norge, og i Lyn så var det det som gjaldt.

Mange unge spillere drømmer om å være proff i utlandet, men jeg er det allerede så jeg kommer til å få det fint. Jeg har snakket mye med Henning Berg og vet at jeg vil få tillitt hvis jeg jobber hardt, så jeg gleder meg veldig til å begynne, fortalte han meg entusiastisk.

Jeg har etter hvert snakket med mange 20-år gamle fotballspillere i jobben min, men ikke alle fremstår like solide som Teddy. Skal vi tro skotske aviser, og nettsteder er det akkurat dette som er en av hans styrker på fotballbanen. En autoritær midtbanespiller med god teknikk, og et godt fotballhode som ikke gir seg før han har vunnet ballen, er beskrivelsene fra balløya.

Hans landsmann Indridi Sigurdsson, som også spiller i Lyn, var også meget begeistret for denne signeringen, og beskriver Teddy slik.

Mister han ballen, gir han seg ikke før han har vunnet den tilbake. Han har en fantastisk innstilling, og han har mye å lære unge norske talenter, er skussmålet fra landsmannen.

For et Lyn-hjerte er dette veldig godt å høre, og jeg gleder meg til å se hva han kan tilføre oss. Hvis han har tilegnet seg noe av den britiske innstillingen på fotballbanen, og i tillegg har god teknikk, tror jeg vi har gjort en meget spennende signering, og da begynner det å se veldig bra ut for 2008-sesongen.

Det er utvilsomt et annet lag i Oslo som stikker av med overskriftene hva gjelder nysigneringer før 08-sesongen, men det passer oss i grunnen bra. Vi har hentet Jimmy Tamandi fra AIK, som blir beskrevet som en backstjerne i Aftonbladet, og som har sett meget bra ut på trening inntil han skadet seg. I tillegg har vi hentet Kjell Petter Opheim fra MS, en enormt stor mann fra Sogndal, og ikke minst Shane Stefanutto.

Sistenevnte har imponert veldig på trening, og er en fantastisk type å ha i ett fotballag. Han er sosial, blid og hyggelig, og generelt meget involvert med alt som skjer, så vi er meget fornøyde over å ha fått inn en slik kapasitet.

Derfor velger jeg å konkludere, prematurt mener kanskje noen, med at Lyn er på vei mot en meget spennende sesong, med en sterk og god spillerstall.
God helg!

Joachim Westher Andersen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag