RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valle Hovins popkomet på vei ut i verden


Med singelen «One day we’ll make it home», tar Ellen Xylander sine første steg som popartist. Som låtskriver har hun allerede et navn, og hun reiser snart til Los Angeles for å jobbe med en rekke kjente låtskrivere for Universal.
Med singelen «One day we’ll make it home», tar Ellen Xylander sine første steg som popartist. Som låtskriver har hun allerede et navn, og hun reiser snart til Los Angeles for å jobbe med en rekke kjente låtskrivere for Universal. Foto: PRESSEFOTO
Naboene på Valle Hovin er de første som hører de nye låtene til Ellen Xylander.

OSLO: Låtskriveren og popartisten kjøpte leilighet i Vallefaret ved Helsfyr for seks år siden. En leilighet med utsikt til kjekke karer på Vålerengas treningsfelt, og med tilhørende gode naboer som vet å verdsette de musikalske harmoniene som strømmer ut av Ellens vindu titt og ofte.

Del på Facebook

På VG-lista

– Jeg har fantastiske naboer. De støtter på meg og gir meg positive tilbakemeldinger, sier Ellen med et kjempestort, kritthvitt smil.
 

Artikkelen fortsetter under videoen.


 

Med en fersk 5. plass på VG-listen med debutsingelen «One day we’ll make it home» og et album som skal på markedet mot slutten av året, er Ellen Xylander bokstavelig talt i vinden.

Del på Facebook

Los Angeles

Som låtskriver er hun allerede etablert, med jobber for Universal Publishing. I slutten av juni pakker Ellen igjen snippesken og drar til Los Angeles. Der skriver hun låter sammen med andre låtskrivere, som britiske Sy Rhys Kaye, en kjent kar som har jobbet mye for Robbie Williams.

– De beste låtene er enkle og intelligente, har en tydelig melodi og kan spilles og synges lett av andre, sier Ellen.

Målet hennes har alltid vært å lage musikk som kan bety like mye for andre som låtene gjør for henne.

– Jeg liker å tenke at folk som hører musikken min, føler at det blir deres egne låter; som et maleri med masse sjel, skapt for å formidle følelser og tanker, og for å leve videre i nye hjem, utdyper Ellen.

Drømmekontoen

Ellen er fra Drammen, og har utdannet seg innen klassisk piano og sang. Hun har spilt keyboard i et rockeband fra Drammen, og har også rukket å utdanne seg til journalist. For noen år tilbake turnerte hun i Skottland med skotsk backingband.

Med singelen «One day we’ll make it home» kommer den etterlengtede sjansen og åpningen Ellen har jobbet så knallhardt for. For to år siden sluttet hun i jobben, og den oppsparte «Drømmekontoen» er tømt, som en del av en helt bevisst satsning

– Jeg kjemper hardt for alt jeg tror på, og er en arbeidsmaur. Det kommer godt med i denne bransjen, sier Ellen og flyr videre på sin musikalske ferd.

Del på Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere