RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helene Ottosen var nære ved å miste sin kjære Leo til en ørn under en fjelltur ved Oppdal i sommer, der hun var på telttur med samboer Tor Arne og sønnen Julian. Foto: Fredrik Eckhoff
Helene Ottosen var nære ved å miste sin kjære Leo til en ørn under en fjelltur ved Oppdal i sommer, der hun var på telttur med samboer Tor Arne og sønnen Julian. Foto: Fredrik Eckhoff

Valpen Leo overlevde ørneangrep

Da matmor Helene Ottosen kom ut av teltet, så hun ørnen lette, mens valpen Leo lå sjokkskadd og såret igjen i lyngen.

RØA: Det var på telttur på fjellet mellom Oppdal og Sunndalsøra i sommer at den lille pomeranian-valpen, som ofte er med sin matmor på jobb på Røa, bare skulle utenfor teltet en tidlig morgen for å gjøre sitt fornødne. Da han ikke kom inn igjen, ante Ottosen fare og gikk ut for å lete etter ham.

Så ørnen lette

Da jeg kom opp på en liten haug utenfor teltet, så jeg plutselig en ørn lette 50 meter unna. "Hvor er Leo", tenkte jeg, og da så jeg ham nede i lyngen. Han kavet rundt, og jeg kunne se at han var helt vettskremt, forteller Helene Ottosen.

Jeg løftet valpen opp, og han skrek. Jeg trodde først bare at han var redd og tenkte jo ikke da på at han var blitt angrepet av ørnen. Inni teltet la han seg helt innerst og lå og pustet og peste, og vi kunne ikke se med én gang at han var fysisk skadd. Men så så vi sårene, samtidig som han tydelig var i sjokk.

Ikke vanlig

Teltet ble raskt pakket sammen, og ferden bar rett til Veterinærvakta i Oppdal, der veterinær Oddmund Grøtte raskt kunne konstatere at hunden hadde fått hard medfart, men heldigvis ingen indre skader. Den hadde imidlertid sår mange steder på den lille kroppen og var sterkt preget av hendelsen.

Veterinæren forteller at han ikke tidligere har hørt om hunder som er blitt tatt av ørn i området, men at det har skjedd med andre dyr.

Det har jo hendt at man har funnet rester av små lam i ørnereir, sier han til Ullern Avis Akersposten.

Ørnebestanden, som ble fredet i 1973, er jo ikke så stor, men man bør naturligvis passe litt på når man slipper hunden sin, mener han.

Redd for måker, jager duer

Utpå kvelden ble matmor bekymret, da Leo virket i stadig dårligere form.

Om natten lå han og skrek i søvne, men heldigvis var han i bedre form morgenen etter. I dagene som fulgte var Leo imidlertid livredd for måkene når vi var ute i hagen, forteller Helene Ottosen.

Nå, en drøy måned senere, har Leo stadig skorper og arr etter ørneklørne, men han har begynt å jage duer igjen, noe Ottosen ser på som et godt tegn.

Det er ingen tvil om at Leo må ha kjempet hardt. Jeg tipper at ørnen må ha angrepet ham flere ganger, sier Ottosen.Han kavet rundt, og jeg kunne se at han var helt vettskremt

Helene Ottosen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere