RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forfatter-besøk: Elevene i 8B satte tydelig pris på en litt annerledes skoletime.
Forfatter-besøk: Elevene i 8B satte tydelig pris på en litt annerledes skoletime. Foto: FOTO: ELISABETH C. WANG

Vampyrforfatter ga Hovseter-elever gåsehud

Forfatter Åshild Moldskred har lagt handlingen i sin vampyrroman til Hovseter.

HOVSETER: Tortur, bloddrikking, fiender og håpløs forelskelse. Klasse 8B ved Hovseter skole satt som tente lys da Åshild Moldskred leste fra sin ungdomsroman «Mørketid».

– Vi er den eneste klassen som har hatt denne boken som en del av pensum. Som du ser har det vært populært, sier kontaktlærer Morten Tyrholm.

Del på Facebook

Snudd på hodet

Hvor godt kjenner man egentlig sin beste venn? Dette spørsmålet roter det skikkelig til i livet til Åge. Når den smellvakre engelskvikaren har avslørt at hans beste venn Runa er bloddrikker, blir alt snudd på hodet. Runa kommer fra en tradisjonsrik bloddrikkerfamilie på Oslos nedre vestkant, og Åge er en motvillig synkronsvømmer og antihelt som gir alt. Tvilen er sådd, og Runa og Åge blir trukket inn i et spill hvor ingen er den de gir seg ut for å være. Et spill der noen må dø.

– Jeg bor her i naboblokka, så jeg ser rett ned på skolen fra terrassen. Det var derfor helt naturlig for meg at det var her hovedpersonene, Runa og Åge, skulle gå på skole. De er her nå, et eller annet sted i gangene, smiler Moldskred.

– Min første fascinasjon av vampyrer kom med «Den vesle vampyren». Jeg startet med å skrive vampyrhistorier for barn for lenge siden, men etter noen runder med avslag på manuset bestemte jeg meg for å skrive for ungdom i stedet, forteller hun.

Det skulle vise seg å være et godt valg.

– Jeg hadde hele tiden et ønske om å ha min egen vri på vampyrhistoriene. Midtveis i skriveprosessen med «Mørketid» kom plutselig Twilight-bølgen. Jeg var livredd for at folk kom til å bli drittlei, men hadde tro på at jeg likevel hadde noe nytt og spennende å komme med, sier Moldskred.

Spørsmål på rad og rekke

Hun hadde rett. Gyldendal forlag grep sjansen.

– Jeg er så stolt over at boken gis ut på Gyldendal, at de synes den var bra nok. Jeg synes også det var gøy å komme hit til Hovseter ungdomsskole i dag og få masse spennende tilbakemeldinger fra selve målgruppen. De stilte mange spørsmål og virket veldig interesserte, sier hun.

Fortsettelse følger...

Åshild er for øyeblikket kommet godt i gang med bok nummer to. Det var tydelig en glede for elevene ved klasse 8B, som nå venter i spenning.

– «Mørketid» slutter med en innesperring på en psykiatrisk ungdomsklinikk. Det er tøft for flere parter, sier Moldskred hemmelighetsfullt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere