*Nettavisen* Nyheter.

Vandaler på Kringsjå igjen

Kringsjå skole har blitt utsatt for hærverk gjentatte ganger den siste tiden. I helgen stoppet naboer et nyt forsøk. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Igjen har vandaler vært på ferde ved Kringsjå skole. Men denne gangen ble hærverksforsøket stoppet av heltemodige beboere i nærmiljøet.

KRINGSJÅ: Kringsjå-far og bydelsutvalgsmedlem for Arbeiderpartiet, Terje Grytbakk, forteller om en heltemodig innsats fra beboere i nærmiljøet til skolen. Beboere fikk i forrige uke stanset forsøk på påtenning av både gjerdet rundt sandkassen og klatrestativet på barneskoleområdet. Grytbakk får fortelle historien til avisen men "heltene" ønsker ikke selv å stå frem.

Holdt fast én

Dette skjedde forrige fredag. To foreldre fikk øye på vandalene. De oppdaget tre ungdommer som forsøkte å tenne på både gjerde og klatrestativ, og grep inn for å stoppe ødeleggelsene. To stakk av, mens sønnen fikk holdt fast den tredje en 15 år gammel jente som politiet etter hvert tok hånd om. De tre vandalene viste seg å være fra Årvoll, forteller Grytbakk.

Mobilisering

Dette var en heltemodig innsats fra nærmiljøets beboere. Dessverre har skolen i lengre tid vært utsatt for hærverk senest i sommer var det flere tilfeller, forteller Grytbakk, som også har orientert BU om problemet.

Noe må gjøres vi må mobilisere oss! Jeg håper foreldrene nå kan samles om en eventuell ravneordning, som kan være med på å trygge skolens område utenom skoletid. Ingen tvil om at hærverk koster skolen dyrt, sier en engasjert Grytbakk.

Anmeldt

Rektor ved Kringsjå barneskole, Lillan Bustnes Wittenberg, kan bekrefte at forholdet er anmeldt. Hun støtter også en ravneordning.

Jeg tok opp en slik ordning gjennom driftsstyret og FAU (foreldrenes arbeidsutvalg) i vinter, men saken ble liggende på "is". Det er flott hvis nå også barneskoleforeldrene kan mobilisere seg i en slik ordning dette handler jo om oppvekstmiljøet til ungene, og å kjenne til det for foreldrene, sier Wittenberg, og tenker da spesielt på foreldre til barna på de øverste barneskoletrinnene.

Møte ungdommene

Ungdommer som gjør hærverk har tydelig et behov for å bli sett. En slik ordning kan kanskje komme disse i møte, håper rektoren.

Og kanskje kan Kringsjå-foreldrene samarbeide med Korsvoll- og Tåsen-foreldre i en felles ordning. Da blir det jo flere foreldre til å ta tak i en vaktordning, sier Wittenberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.