*Nettavisen* Nyheter.

Vandrer

Fru Amalie Sofie guider og sladrer om stort og smått på slutten av 1800-tallet. FOTO: ESPEN UTAKER

Vinteren ble for stille for Marit Utaker og Hilde Stoklasa. Damene bak Oslo Guidebureau har forlenget sesongen med kulturvandringer i hovedstaden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Marit og Hilde byr på friske kulturvandringer. Husk varmt tøy og gode sko! FOTO: ELLEN RØNNING

SENTRUM: Marit og Hilde, begge med lang erfaring fra guiding og reiselivsbransjen generelt, startet Oslo Guidebureu i 1996.

Sammen har de bygget opp selskapet som har nært samarbeid med blant annet Visit Oslo og nasjonale og internasjonale turopperatører.

I sommersesongen, spesielt i juni, juli og august, er det fult trøkk og lange arbeidsdager for alle i denne bransjen, så man skulle vel tro det ville være godt å gå litt i dvale når nettene blir lange?

Fyller tomrom

Det er ikke mye luft igjen i oss etter en hektisk sommersesong med flere tusen oppdrag, men vi kan jo ikke godt sove oss gjennom vinteren heller, sier Marit. Både virketrangen og lommeboken krever sitt i vinterhalvåret også.

Derfor startet Marit og Hilde guidete byvandringer i 2008. Ideen var å tilby lokalbefolkningen og vintertursiter kulturopplevelser i en årstid med få utendørstilbud og museer med minimal åpningstid. Det angrer de ikke på.

Mingling

Det er blitt et vellykket prosjekt, ja, sier Hilde fornøyd. Vi har ca 50/50 nordmenn og utlendinger på turene våre. Guidingen foregår på engelsk og norsk, og vi ser at det blir kontakt mellom de ulike nasjonalitetene underveis. Som planlagt!

Eksotisk vinterby

Til tross for suksess med vintervandringene er det sommersesongen Marit og Hilde lever av.

Det er Business to business-jobbing med turoperatører fra hele verden vi lever av , og vi har 200 Oslo-guider tilknyttet bureauet. Winter Walks koser vi oss med, og vi guider mer enn gjerne selv, sier Marit. God stemning og god respons gleder og inspirerer!

Vintervandringene er som en tidsreise i byen vår, med forskjellige turer hver dag uken gjennom. Turene koster 150 kroner på hverdagene, 125 kroner i helgen. Barn halv pris, alt inkludert. Og bare så det er sagt Vigelandsparken med lommelykt, festningen i måneskinn og Akerselva med frosne fossefall er ganske så eksotisk!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.