RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vandret gjennom påskefortellingen


Diakon Trygve Nordby Bergland i lyseblå kjortel loset barna fra Knausen barnehage gjennom hele påskefortellingen gjennom en vandring i Lambertseter kirke. Markus Indrelid Bråthe fikk rollen som Jesus (helt foran).
Diakon Trygve Nordby Bergland i lyseblå kjortel loset barna fra Knausen barnehage gjennom hele påskefortellingen gjennom en vandring i Lambertseter kirke. Markus Indrelid Bråthe fikk rollen som Jesus (helt foran).
Gjennom dramatisering, sang og ord har barnehagebarn fått oppsummert påskefortellingen i Lambertseter kirke.

LAMBERTSETER: - Det er første gang vi har arrangert påskevandringer. Julevandringer har vi hatt i mange år og det har vært veldig populært. Vi var spente på om dette ville bli tatt like godt imot, sier Asle Rossavik, kapellan i Lambertseter kirke. Alle barnehager innenfor Lambertseter sogn har blitt invitert til å delta på vandringene.

- De aller fleste ville komme. Vi har mottatt i alt tolv grupper, forteller Rossavik. Under vandringene får barna kostymer og ulike roller. Så får de oppleve påskefortellingen gjennom rollespill, musikk og ord.

- Vi toner ned langfredag og alt dette med lidelse og død. Men de får med seg kjernefortellingene i påsken, opplyser kapellanen. Ett av barna er Jesus, andre er engler, vakter og apostler.

- Vi starter nede hvor de barna som vil får kostymer, deretter går vi opp midtgangen i kirkerommet, forteller Rossavik. Barna får palmeblader og palmesøndag blir dramatisert før de setter seg ved et langbord hvor diakonen/presten forteller om det siste måltidet. Historien om langfredag blir lest opp uten dramatisering mens organisten spiller trist musikk.

- Men påskemorgen blir dramatisert. To barn får være soldater og to får være engler. Så kommer Jesus fram bak steinene, det synes de er gøy, forteller Rossavik. Påskevandringen blir avsluttet med «Påskemorgen, slukker sorgen».

- Og så får alle barna med seg en påskelilje når de går, avslutter kapellanen. Trolig blir påskevandringene en årlig tradisjon i Lambertseter kirke.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere