*Nettavisen* Nyheter.

Vandret med de hellige tre konger

Over 2000 år har gått siden underet skjedde i Betlehem. Lørdag var det vandring i Hauketo-Prinsdal kirke med de tre hellige konger som veivisere.

Prinsdal: Flere ganger i året har vi vandregudstjenester med forskjellige temaer her i kirken, og disse er lagt opp over en lav terskel. Spesielt populære for barn er hellige tre kongers-vandringen, sier barne- og ungdomsprest Cathrine Grutle. 6. januar er som kjent hellige tre kongers-dag.

I denne vandringen er det lett å følge med, og historien og budskapet er kjent. Til stallen, under stjernen

Det var ute på kirketorget vandringen begynte. De tre hellige konger Kaspar, Melchior og Balthasar fortalte at de var på vei til Betlehem for å finne den nyfødte og de hadde gaver med seg. Mange kjente nok igjen de flott utkledde Hans Petter Heggelund, Olav Hugnes og Paul Misic.

Får vi være med på vandringen? spurte presten.

Og det var selvfølgelig greit.

Hauketo-Prinsdal kirke har en stor stjerne på veggen over alteret, og det var denne som skulle lede følget lørdag ettermiddag. Vandringen begynte under sangen "En stjerne steg opp", og på kirkeveggen lyste stjernen blått.

Hva har dere opplevd under turen? spurte Cathrine Grutle.

De tre kunne fortelle at de hadde møtt en meget sint Herodes, men hadde ikke fortalt hva de var på leting etter.

Barnegospelen kom inn med sanger, og så fortsatte ferden til den flotte stallen som står i kirken hver jul. Her overleverte kongene de tre kjente gaver - gull, røkelse og myrra.

Ny runde i kirken, og denne gangen til lysgloben hvor alle sang "Deilig er den himmel blå".

Ingen julefest uten gang rundt juletreet og deretter bevertning.

Vi avslutter det hele mer uhøytidelig med leker, og til slutt får vi besøk av St. Nicolaus, biskopen fra Patera, som vi kan regne som julenissens forløper.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.