Gå til sidens hovedinnhold

Vandring gjennom et liv

Elly Christensen stiller ut maleriene sine på Årvoll gård fram til 19. november. Dette er hennes første selvstendige utstilling. Samtidig er dette en vandring gjennom kunstnerens liv.

Årvoll: Maleriene som er utstilt på Årvoll gård er malt av Elly Christensen i løpet av de tre siste årene. Det er meget turbulente år som, i stor grad, har preget kunsten.
Det har skjedd mye de siste tre årene av mitt liv. Maleriene mine gir uttrykk for mange følelser som en opplever i livet. Her er det refleksjoner over alt livet omfatter: glede, sorg, savn, smerte, kjærlighet og melankoli, sier Christensen.

Opptatt av farger

Christensen er meget opptatt av farger og betydningen fargene har i livet. De aller fleste maleriene er i sterke farger.
Jeg er opptatt av hvordan å fargelegge hverdagen vår. Derfor er jeg veldig glad i å male med akrylfarger. Men jeg liker også å bruke ulike materialer og teknikker, å eksperimentere.
I et hav av malerier med sterke farger stikker det ut to kulltegninger. Det er tegninger av en akt og av et bibelsk motiv, Sarpetas krukke.
Akt er et symbol på den guddommelige kvinnelige skjønnheten. Sarpetas krukke er en krukke med symbolsk betydning overført fra Bibelen. Det er en krukke som aldri blir tomt. For meg symboliserer denne de menneskelige ressurser. Da er det opp til oss selv å bestemme hva vi fyller denne krukken med- gode eller negative opplevelser, sier Christensen.

Tøffe opplevelser

Elly Christensen har forsøkt å sette farger på de opplevelsene hun har hatt i de siste tre årene. Noe som påvirket henne i stor grad er tap av begge foreldre.
Det er en tøff opplevelse å miste begge foreldre på kort tid. Samtidig er det mye annet som har skjedd de siste tre årene. Livet handler om så mange ting. Jeg håper at noen av dem som kommer på utstillingen kommer til å se hvor mange følelser som ligger i maleriene. Der er mye glede, noe smerte og savn. Alt sammen som en del av livet.

Kunstnerlivet

Utstilling på Årvoll gård er hennes første selvstendige, men hun har deltatt i flere fellesutstillinger. Elly Christensen har bodd i Groruddalen i 18 år, men båndene til hjemlandet, Danmark, er fortsatt sterke.
Jeg har vært med på en del fellesutstillinger med norske og danske kunstnere. Jeg er hundre prosent dansk, men har bodd her i mange år og føler meg som en del av det norske samfunnet også. Det er en fordel å ha videre horisonter, og jeg tror at min bakgrunn gir meg god mulighet til å ha litt mer bredde.
Christensen har vært meget aktiv med flere forskjellige typer kunst. I tillegg til maling har hun også drevet med musikk, dans og design.
Ja, det har vært kunst hele veien gjennom, sier Christensen.
Maleriutstillingen på galleri Fjøset åpnet 22. oktober og varer fram til 19. november.

Reklame

Nå hamstrer norske menn sexleketøy til seg selv