Vandring langs Makrellbekken 20. mai

Er det helst slik vi vil oppleve naturen langs Makrell-bekken? Du er invitert til en totimers tur! Foto: Julie M. Løddesøl

Er det helst slik vi vil oppleve naturen langs Makrell-bekken? Du er invitert til en totimers tur! Foto: Julie M. Løddesøl

Vil vi ha uberørt natur eller parkliknende omgivelser? Hva ivaretar best det biologiske mangfoldet? Noen av svarene får du sammen med Hoffselvens venner.

Hoffselvens venner arrangerte tur langs Hoffselva med blant annet Tom S. Vadholm som «veiviser», med nesten 100 deltakere. Foto: Julie M. Løddesøl

MAKRELLBEKKEN: Hoffselvens venner arrangerer vandring langs Makrellbekken tirsdag 20. mai. Tidligere elvevandringer har vært en stor suksess for venneforeningen som har hatt med opp til 100 deltakere.

– Temaet denne gang er «biologisk mangfold er tidens mantra. Hva betyr det i praksis – hos oss?» I de bynære friarealene ser vi jo at områdene ikke skjøttes som i gamle dager. Døde trær får bli liggende. Løvskogen skyter som den vil, ser det ut til, observerer Julie M. Løddesøl i Hoffselvens venner.

Les også: 100 langs Hoffseleven

Hva er pent

Naturforvalter og biolog Bård Øyvind Bredesen fra Bymiljøetaten i Oslo kommune møter deltakerne på turen.

– Folk er gjerne opptatt av vakker natur. Men hva er pent? Vi legger opp til at deltakerne og Bredesen skal få snakket om det. Er det slik at folk egentlig ønsker seg parkliknende natur, men at dette ikke er forenlig med å ivareta det biologiske mangfoldet? Ikke nødvendigvis, er svaret, men her overlater vi ordet til Bredesen. Han vil snakke om de faglige skjønn og syn som BYM/Oslo kommune arbeider etter. Han er svært opptatt av biologisk mangfold, og vil konkretisere hva det innebærer, her i vårt nærmiljø, sier Løddesøl.

Les også: Hoffselvens venner reagerer på hugst langs elven

Makrellbekken oppstrøms

– Vi går Makrellbekken oppstrøms, og starter på Ullern frivillighetssentral i Hoffsveien 25, tirsdag 20. mai, klokken 18.00. Herfra går vi bekken oppover på nedsiden av Hegnar Media, under Ring 3, opp til Njårdhallen, forbi Makrellbekken og Holmen T-banestasjoner, og videre mot bekkens kilder, informerer Løddesøl.

Les også: Tragisk trefelling

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.