RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frid Ingulstad fotografert under en tidligere vandring. Hun trives åpenbart i møte med leserne.
Frid Ingulstad fotografert under en tidligere vandring. Hun trives åpenbart i møte med leserne. Foto: Foto:Arkiv

Vandring med Frid

Fredag 29. oktober er det klart for ny vandring langs Akerselva med Sønnavind-forfatter Frid Ingulstad.

Akerselva: Nordstrands og byens og landets mestselgende forfatter er igjen klar for å møte sine lesere. Det pleier å bli folksomt, for å si det mildt. Damen har svært dedikerte lesere, og når hun inviterer oss ut i landskapet der historiene finner sted, så myldrer folk til for å se og høre og oppleve. Denne gang blir det litt ekstra trykk, for TV 2 skal også være til stede.

Sett av to timer

Fredag 29. oktober klokka 12.00 arrangerer forfatter Frid Ingulstad og Cappelen Damm vandringen langs Akerselva. Det hele starter ved Hønse-Lovisas hus (Sandakerveien 2), og tar maks to timer. Under vandringen passeres steder leserne vil kjenne igjen fra Ingulstads Sønnavind-bøker, hvor handlingen er lagt til Oslo og Sagenes arbeiderklassemiljø på begynnelsen av 1900-tallet.Frid Ingulstads prosjekt og ønske er å formidle norsk historie på en lettfattelig og god måte. Karakterene i hennes bøker er oppdiktet, men hun gjør realistiske skildringer av arbeiderklassen i Oslo. Vandringen passer derfor også godt for de som har lyst til å lære mer om byens historie og arbeiderklasse.

Passerer 4 millioner

– Ekstra spesiell blir vandringen denne gangen fordi Frid Ingulstad i neste bok i Sønnavind-serien (nr 42, kommer medio november) passerer et opplag på 4 millioner bøker, sier Anders Vindegg i Cappelen Damm.

– Jeg vil tørre å påstå at ingen norske forfattere er i nærheten av Ingulstads opplagstall når det gjelder Sønnavind-bøkene, som handler om livet på Sagene på begynnelsen av 1900-tallet, avslutter Vindegg, som regner med stort oppmøte denne dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere