RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotografiet “In the Neighbourhood” signert Tore Ramstad.
Fotografiet “In the Neighbourhood” signert Tore Ramstad. Foto: FOTO: UTLÅNT

Vann, akt og perfeksjon

Kunstfotograf Tore Ramstad er aktuell med utstilling “Nudes and Nature” på galleri Studio V.

Smestad/Majorstuen: – Ideen ble til på et årlig krepselag hos min bror på Bygdøy hvor jeg møtte en som drev galleri Studio V Majorstuveien 15. I den senere tid har jeg tatt mye aktfoto, og ønsket å vise, og normalisere “nakenhet” som kunst. I de fleste hjem henger det aktbilder av en naken kropp, enten det er en kulltegning, akvarell eler et maleri. Men, foto av en naken kropp blir som oftest litt for “mye” og personlig for de fleste nordmenn. Hvorfor? spør Ramstad.

Skjult i detaljer

Han hadde sin første separatutstilling med kunstfotogafier i 2007. Fokus var rettet mot naturens mangfold og han hadde evnen til å skape bilder hvor mye lå skjult i detaljene.

– Det er 1.5 år siden sist jeg hadde utstilling, så det var på tide å opprettholde min kunstneriske status markedsføringsmessig, og personlig, sier han.

Ikke for de sarte

På utstillingen med tittelen “Nudes and Nature” tar kunstneren alt ett steg videre.

– Jeg ønsker at det skal smelle litt, men mest av alt normalisere aktfoto i de tusen hjem. Bildet på utstillingen som heter “The Holy Grail” vil nok få de fleste glad og blodkristne til å snu i galleridøren. Prosessen som leder til et fotografi er ofte påvirket av kunstnerens følelser, drømmer og humør. Og måten han tar bildet på gjør ofte at resultatet er nært et maleri.

– Det er bevisst på en måte, på en annen ikke med hensyn til at fotografiene ser ut som de er malt. Jeg vet at hvis jeg tar makrobilder av fysiske ting som speiler seg i bevegelig vann og øker lukkertiden vil bildet se ut som det er malt. Det kommer selvfølgelig også ann på lyset, hvor sterk strømmen er, og blenderåpningen. Det var egentlig den måten jeg begynte å jobbe på, fordi jeg ikke hadde speilreflekskamera på den tiden og derfor brukte et lite digitalkamera.

Utstillingen på galleri Studio V i Majorstuveien 15. står til 7. oktober.

Kilde: toreramstad.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere