Vann i munnen

Med det fengende navnet Lekkerdisken skal Mette Jørgensen og kollega Tommy Østhagen lokke kundene med både hjemmelaget og vellagret.

Nydalen: - Du vet vel at han ble Norgesmester i kokkekunst i 1999? Han er veldig dyktig altså. Jeg er glad jeg bestemte meg for å satse sammen med han, smiler Mette Jørgensen eller "Lekkermette" som hun nå heter på folkemunne.

Litt av hvert

Det var i spesialforretningen Duncan på CC Vest de to ildsjelene traff hverandre første gang. Mette stod bak disken, mens Tommy leverte rykende ferskt brød. De skjønte med en gang at de hadde en sterk felles interesse; god mat med en spesiell historie.
- Det er noe med at man skal unne seg litt godt når man først skal lage i stand noe. Her i butikken er for eksempel nesten alt du ser hjemmelaget, bortsett fra pølsene, skinken og de ulike ostene somer plukket ut under nøye vurdering. Fordelen med å være to er at vi har begge ulike styrker og kvaliteter som vi blander sammen til et produkt og en lekkerdisk, sier hun.
Det dufter spennende av alt fra nybrygget kaffe til ferskt femkornsbrød, hjemmelaget bringebærsyltetøy, hvitløksreker og kyllingsalat. Og siden de ligger rett ovenfor BI er det all grunn til å få fart på produksjonen av smørbrød før klokken 12.00.
- De kommer gjerne en og en klasse inn i butikken her, og da kan det bli riktig trangt om plassen. Det er selvfølgelig bare hyggelig for oss, men det gjelder å ha det meste klart, sier Østhagen.

Den gode oljeOg den tidligere norgesmesteren i kokkekunst leverer fortsatt brød til sin samarbeidspartner.
- Vi har et veldig bra arbeidsforhold og utfyller hverandre på ulike områder. I tillegg trives vi veldig godt begge to, og det er selvfølgelig et must, sier Jørgensen.
I et skap til venstre i butikken står forskjellige flasker med olivenolje til bruk i mat og til steking. Og også kvaliteten på oljen har det tatt tid å komme frem til.
- Denne oljen er det faktisk Jørgen Lund, Norges eneste autoriserte olivenoljesmaker som har importert til oss. Den er fyldig og god og passer til det meste, sier Jørgensen.
Og skulle man gå lei av fancy mat er vel ikke hjemmelagde fiskekaker å forakte?
- Disse fiskekakene er det definitivt inspirert av min mors oppskrift og de er smaksrike og mettende. Når man er litt fysen kan jo det være tingen, sier Østhagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.