*Nettavisen* Nyheter.

Vannet er borte igjen

En vakker sensommerdag et par dager etter Kongene på Haugen-festivalen. Nå er vannet vekk. Foto: Foto: Ashitey Quaye

Bassenget på St. Hanshaugen er kun i bruk under Kongene på Haugen-festivalen. Regn med tomt basseng i lang tid fremover.

ST. HANSHAUGEN: – Friluftsetaten holder på med opprusting av St. Hanshaugen. Det er et omfattende arbeid som kommer til å ta flere år, forteller Anne Grete Nyrud, i kommunikasjonavdelingen i Friluftsetaten.

Hun forteller at vann i bassenget på toppen av haugen ikke vil bli en vane, selv om festivalfolk fikk med seg den lite kjente hendelsen for litt siden.

– Det var bare et engangstilfelle, sier Nyrud om det vannfylte bassenget.

Én gang i året

Bassenget på toppen av haugen er bare i bruk en gang i året, under Kongene på Haugen-festivalen i slutten av august. Da tar artistene over, og står ute på en scene i midten av bassenget.

– Bassenget har en lekkasje, så vannet ble tømt etter festivalen. Vi kan ikke risikere at området rundt blir ødelagt. Rehabilitering av bassenget er omtalt i rehabiliteringsplanen for parken, forteller Nyrud.

Arbeidet er allerede i gang med planting og rehabilitering i deler av parken, men mye gjenstår.

I rehabiliteringsplanen for St. Hanshaugen er behovet for nye planter, rehabilitering av en falleferdig trapp og belysning tatt opp. Friluftsetaten planlegger å plante nye trær, busker, og blomster.

Sliten trapp

Trappen opp til friluftsserveringen har behov for istandsetting, og ser nærmes falleferdig ut.

– Friluftsetaten er avhengig av investeringsmidler fra kommunen sentralt for å gjennomføre opprustingen av St. Hanshaugen. Tidsperspektivet på hele arbeidet er ikke klart.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.