RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vannet stiger og kloakken flommer

Ullern Avis Akersposten sjekket forholdene i Sørkedalselva og Lysakerelva. Vannet stiger, men nedbøren tar snart pause.

Etter at Osloområdet har hatt de verste nedbørsmengdene på 124 år, skulle man tro at Lysakervassdraget ville være ille ute. Situasjonen er foreløpig under kontroll. Sørkedalselva ved Zinober er akkurat ved grensen til å flomme over og inn på fotballbanene. Lenger opp i Sørkedalen hvor vannet vanligvis går innover jordene ved flom, er det enkelte steder tendenser til at vannet siger innover. Det skal lite til før flom er et faktum. Lysakerelva går sterk og brusende, men har god klaring på sidene nederst mot Lysaker.

Jevnt nedover

400 meter lenger ut i djuprenna for Lysakerelva går overløpsvannet fra renseanlegget VEAS. Overløpsvann er urenset kloakk som systemet ikke har kapasitet til å ta unna.
- Nå klokken 14.00 går det 2 500 liter i sekundet med fortynnet avløpsvann ut i fjorden. På det meste gikk det 10 000 liter per sekund i går, men siden har det gått jevnt nedover, sier Paul Sagberg i VEAS.
Hva er prognosene?
- Ut fra værvarselet vil jeg gjette på at overløpet vil stoppe om en 12 timers tid, så får vi se hva som siden skjer. Det er spådd mer nedbør om noen dager.
Hvor mye overløpsvann tåler systemet?
- Opp til 14 000 liter per sekund. Over dette har vi andre alternativer som å åpne under festningskaia, sier Sabberg, som understreker at lokale overløp i området også kan bidra til at badevannet blir dårligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere