RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vannkaos på Grønland


Brann- og redningsetaten jobbet på spreng for å fjerne de store vannmassene på Grønland tirsdag morgen. FOTO: SVEIN GUSTAV WILHELSMEN
Brann- og redningsetaten jobbet på spreng for å fjerne de store vannmassene på Grønland tirsdag morgen. FOTO: SVEIN GUSTAV WILHELSMEN
En sprengt hovedvannledning skapte kaos på Grønland i morgentimene.

GRØNLAND: – Det var et brudd på en gammel ledning. Det er slikt som skjer av og til, sier driftsleder i Vann- og avløpsetaten, Erik Schmidt til Nrk Østlandssendingen.

Det var like før klokka 06 tirsdag morgen at en hovedvannledningn ved Nylandsveien/ Lakkegata fikk en lekkasje og store vannmasser fosset dermed ut på Grønland. Lekkasjen ble stoppet ved 07.30-tida.

Snø og is

I følge Brann- og redningsetaten skapte de store mengdene snø og is ekstra problemer.

– Snø og is dekket kummene som skulle ta unna vannmassene. Derfor steg vannet. For eksempel i krysset Rubina Ranasgate/Tøyenbekken var det en halv meter vann, sier utrykningleder Frode Velten i Oslo brann- og redningsetat til Nrk.

Ukjent skadeomfang

Ved 08-tida var det stort sett tørt i veien. Det er noen vanndammer rundt i kryssene, men lite vitnet om de store vannmassene som fosset gjennom.

– Nå har vi begynt å grave for å finne årsaken til lekkasjen, sier Schmidt i Vann- og avløpsetaten, som foreløpig ikke har oversikt over hvor store skader lekkasjen har gjort.

Kjenner du til denne saken? Send oss en mail på redaksjon@ostkantavisa.no eller ring 23205630.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere