*Nettavisen* Nyheter.

Vannkaos på Grønland

Brann- og redningsetaten jobbet på spreng for å fjerne de store vannmassene på Grønland tirsdag morgen. FOTO: SVEIN GUSTAV WILHELSMEN

En sprengt hovedvannledning skapte kaos på Grønland i morgentimene.

Klikk på bildet for å forstørre.

FOTO: SVEIN GUSTAV WILHELSMEN

Klikk på bildet for å forstørre.

Brann- og redningsetaten jobbet på spreng for å fjerne de store vannmassene på Grønland tirsdag morgen. FOTO: SVEIN GUSTAV WILHELSMEN

GRØNLAND: – Det var et brudd på en gammel ledning. Det er slikt som skjer av og til, sier driftsleder i Vann- og avløpsetaten, Erik Schmidt til Nrk Østlandssendingen.

Det var like før klokka 06 tirsdag morgen at en hovedvannledningn ved Nylandsveien/ Lakkegata fikk en lekkasje og store vannmasser fosset dermed ut på Grønland. Lekkasjen ble stoppet ved 07.30-tida.

Snø og is

I følge Brann- og redningsetaten skapte de store mengdene snø og is ekstra problemer.

– Snø og is dekket kummene som skulle ta unna vannmassene. Derfor steg vannet. For eksempel i krysset Rubina Ranasgate/Tøyenbekken var det en halv meter vann, sier utrykningleder Frode Velten i Oslo brann- og redningsetat til Nrk.

Ukjent skadeomfang

Ved 08-tida var det stort sett tørt i veien. Det er noen vanndammer rundt i kryssene, men lite vitnet om de store vannmassene som fosset gjennom.

– Nå har vi begynt å grave for å finne årsaken til lekkasjen, sier Schmidt i Vann- og avløpsetaten, som foreløpig ikke har oversikt over hvor store skader lekkasjen har gjort.

Kjenner du til denne saken? Send oss en mail på redaksjon@ostkantavisa.no eller ring 23205630.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.