*Nettavisen* Nyheter.

Vannmangel ødela båter

Under leteaksjonen ble damportene som regulerer vannføringen inn og ut av Bogstadvannet stengt.

Det var så lite vann i Bogstadvannet i går at flere roere fikk ødelagt sine båter.

BOGSTAD: Vanntilførselen ble stengt under leteaksjonen etter gutten som druknet i Lysakerelven torsdag og det tok tid før damluken ble åpnet igjen, melder NRK Østlandssendingen.

Problemer

Per Arne Holtmann er styreleder i Christiania roklubb, som har sitt treningsanlegg i Bogstadvannet. Roerne ligger for tiden i hardtrening før junior-VM i Frankrike denne uken, men nå har de fått problemer.

- Se på gresset her, det er en klar fargeforskjell. Det er en meter lavere vann en normalt, sier Holtmann til Østlandssendingens utsendte reporter.

- Tre av båtene har mista kjølen fordi de har kjørt på grunn. Vi har måttet avlyse VM-oppkjøringe for de unge roerne som skal til Frankrike, sier Holtmann oppgitt.

Sen åpning av damport

Forklaringen på den lave vannstanden er at det tok tid før vanntilførselen ble åpnet etter leteaksjonen forige uke. En 12 år gammel guttt druknet i den sterke strømmen i Lysakerelven torsdag ettermiddag.

Under leteaksjonen ble damportene som regulerer vannføringen inn og ut av Bogstadvannet stengt. Da gutten ble funnet fredag morgen var det bare luken som slipper vannet ut som ble åpnet igjen

Først lørdag ble damporten ved Langliavannet som slipper vann ned til Bogstad åpnet, melder Østlandssendingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.