RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her skulle vannet renne gjennom sommeren. De siste åtte åra har det imidlertid vært tørt.
Her skulle vannet renne gjennom sommeren. De siste åtte åra har det imidlertid vært tørt.

Vannspeilet fortsatt tørt

Vannspeilet på Alexander Kiellands plass vil i år være like fattig på vann som det har vært de siste åtte årene.

ALEXANDER KIELLANdS PLASS: Det bekrefter Vann- og avløpsetaten men en løsning er på vei.

Denne sommeren blir det ikke noe annerledes enn før, men nå som boligbyggingen er ferdig i området kan vi endelig komme til for å jobbe videre på vann-nettet, sier konsulent i Vann- og avløpsetaten, Terje Nordeide.

Løsningen er å ha vann der hele tiden, slik at leirtettingen ikke sprekker opp og tapper bassengene, selv om vinteren. Han forklarer at de aldri hadde tenkt å forlate vannspeilet slik som det er nå, men at utbyggingen rundt den populære plassen har hindret dem i å fullføre jobben.

Vi kommer til å bruke dette året på å legge en grundig plan, og komme tilbake med tidsrammen før årets slutt. Vi skal blant annet bruke overflatevann fra regnskurer på gater og tak, sier Nordeide.

Han hinter til en periode på et til to år.

Misnøye i lokalmiljøet

Alexander Kiellands plass ble pusset opp i 2001, etter å ha forfalt i mange år. Leif Hjartum har vært nabo til plassen i over 50 år, og mener den aldri sluttet å forfalle.

Selv om vannspeilet ble bygget hjelper det ingenting når de forlater ansvaret som trengs. Det er som om historien repeterer seg selv, sier han.

Hjartums besteforeldre var i sin tid gårdeiere i området, når det var skøytebane, paviliong og lekeapparater der vannspeilet nå ligger.

Vi som bor her synes det er veldig bedrøvelig å se på en ørken, der til og med benkene råttner opp, sier Hjartum.

Han har sett parken forfalle på grunn av dårlig vedlikehold i snart åtte år, og forteller at narkomanes tilstedeværelse gjør det ubehagelig å oppholde seg der.

Det første unga gjorde var å knuse lyktene, men det tok ikke forsikringsselskapet ansvar for. Nå vil ingen familier sende barna sine dit, siden narkomane har overtatt parken, sier Hjartum.

Da Østkantavisa prater med Hjartum, viser han oss bilder av hvordan plassen så ut før i tiden, og forklarer at det var en like aktiv og kulturell bydel som St. Hanshaugen og Grünerløkka er nå.

Vi hadde butikker, legekontorer, bakerier, resturanter og alt som tenkes kunne på et sosialt samlingspunkt. Men når kommunen til slutt snur ryggen til, så drar folk heller til andre steder, og plassen har siden den gang dødd ut.

Han er glad for at kulturlivet sakte blomstrer igjen, men understreker at det blekner i forhold til hvordan det var før.

Bydelen venter

Før 2004 var det Park- og idrettsetaten som hadde ansvaret for vannspeilet. Etter det overtok Bydel Grûnerløkka, men de vil ta èn ting om gangen.

Vi venter med å investere videre i parken til Vann- og avløpsetaten har laget en løsning for vanntilførselen, sier konsulent i Bydel Grûnerløkka, Øyvind Eide.

Østkantavisa snakket med Eide om problemet allerede for to år siden. På den tiden ville bydelen investere i en heltett membran under bassengene, men bekrefter nå at kommunen nektet dem midler til dette.

Hva med forsøpling og narkomane som gjør inntrykket enda verre?

Det skyldes miljøet som ligger rundt Kiellands plass, og vi hadde blant annet tenkt at parkvakter kunne forebygge slike ting, men det fikk vi et indirekte avslag på av kommunen.

Hvorfor tar det så lang tid før noen får ut finger'n?

Vel, det er jo faktisk bare den nederste delen av parken som er tom for vann, og vi har registrert at bruken har økt betraktelig de siste årene. Derfor har vi nå i vårhalvdelen av 2008, rettet fokus mot Alexander Kiellands plass, sier Eide, som bekrefter at parkene med mest besøkende blir prioritert først, og vanligvis er det Sofienbergsparken som har størst slitasje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere