RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vanntett kameratrend


HARDHAUS: Canon kaster seg på moten med vanntette kameraer.
HARDHAUS: Canon kaster seg på moten med vanntette kameraer.
Kompaktkameraet D10 har 12 megapiksler og skal tåle både dykkeferien og skiferien.

AKAM.NO: Canon kaster seg på moten med vanntette kameraer, men velger en litt annen innfallsvinkel enn mange av konkurrentene.

De har tatt utgangspunkt i et vanlig kamera, og passet på at funksjonalitet og bildekvalitet er som på vanlige kameraer. Deretter har de pakket det inn så det tåler vann ned til en dybde av 10 meter, fall fra 1,2 meter og temperaturer ned til minus 10 grader.

Av utseende minner det derfor om et undervannskamera, og det signaliserer at du helst gjør andre ting enn å ligge på sofaen.

Les også: Vanntette nyheter fra Fujifilm

Betjenes med hansker

Powershot D10 er litt større enn noen av konkurrentenes modeller, for eksempel Olympus Tough. Skjermen er på 6,3cm (2,5 tommer), og gir dermed plass til knapper som skal være store nok til at du kan betjene dem med hansker på.

I likhet med alle de andre modellene som er lansert i dag, har Canon-hardhausen 12 megapiksler, optisk bildestabilisator og Digic IV signalprosessor, samt ny, mer intelligent automatikk, som analyserer motivet for å finne ut hva du tar bilde av, og dermed bruke optimale innstillinger i forhold til det.

Canons vårslepp: Populær serie får nye modeller
Nikons vårslepp: Åtte nye kompaktkameraer

Mye ekstrautstyr

Som ekstrautstyr kan du få deksler i andre farger enn det blå som er standard, og du kan få en spesiell stropp til å feste kameraet i klatreseler, dykkerdrakter og liknende, så du ikke mister det. Bæreveske i neopren er også tilgjengelig.

Kameraet blir tilgjengelig i mai, i god tid til badesesongen, og får en veiledende pris på 3500 kroner.

Se flere Powershot-nyheter på Akam.no


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere