*Nettavisen* Nyheter.

Vanskelig å bli kvitt farlig avfall

Renovasjonsetaten har i flere år hatt ett i prinsippet glimrende tiltak: de har kjørt rundt en gang i året med en stor lastebil og samlet inn såkalt "farlig avfall", gammelt rengjøringsmiddel osv. som ikke skal tømmes i vasken eller kastes i søppelet. Mange husstander de jeg vil kalle privilegerte får en lapp i postkassen på forhånd med opplysninger om hvor i strøket bilen stopper med angivelse av dato og klokkeslett. Andre husstander de underprivilegerte får ingen lapp og ingen mulighet til å benytte seg av ordningen.

Klok av skade ringte jeg i år Renovasjonsetaten i overgangen august-september fordi min erfaring er at jeg noen ganger har fått varsel, andre ganger ikke. En hyggelig man ga meg de opplysninger jeg trengte, og jeg ble kvitt flasker og poser fra år tilbake. Men skal ikke alle i strøket få sjansen til å benytte denne tjenesten, eller skal den være for noen utvalgte?

Jeg fikk ingen lapp i år, og enkelte jeg har snakket med av naboene i Vestgrensa 17, 19 og 21, heller ikke. Vi har lurt på hvorfor.

1) Er det fordi de som legger ut lappene ikke tror det bor noen mellom tidligere Vestgrensa st. og studentenes idrettsbygg? Vi har bodd her siden 1991!

2) Eller er det fordi vi har NEI til reklame på postkassen nesten alle sammen, og følgelig skal straffes med å ikke få sjansen til å bli kvitt farlig avfall? Merkelig logikk!

Kan Nordre Aker Budstikke hjelpe oss så vi også kan få informasjon om denne tjenesten fra Renovasjonsetaten? Enten må Renovasjonsetaten ta distribusjonen av informasjon om denne tjenesten alvorlig, eller så må Nordre Aker Budstikke få offentliggjort listene om når og hvor, men det vil kreve svært mye spalteplass.

Liv Hennum

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag