Vanskelig å dokumentere

Det er tiden det vil ta før Karl Petter Hjellen og Kirvil Gravningsmyr (paret til høyre) kan flytte inn i ny bolig.

Det er tiden det vil ta før Karl Petter Hjellen og Kirvil Gravningsmyr (paret til høyre) kan flytte inn i ny bolig.

Karl Petter Hjellen og Kirvil Gravningsmyr mistet alt de eier i brannen. Nå jobber de hardt for å dokumentere alt som er borte.

MUNKERUD: – Vi har valgt å flytte inn hos svigermor i Lilleaker. Vi har fått beskjed om at det vil ta 15 måneder til vi kan flytte inn igjen i ny bolig, sier Karl Petter Hjellen.

Det er ikke bare enkelt å bo på Lilleaker med barn som går på Munkerud skole. Men de får logistikken til å fungere.

Puslespill

– Akkurat nå er jeg i gang med å dokumentere overfor forsikringsselskapet hva vi faktisk hadde av eiendeler. Nå angrer vi dypt at vi ikke tok bilder av alt vi hadde, sier Hjellen.

– Jeg må gå til en rekke forretninger og få dokumentasjon på hva jeg har handlet der. Vi må fortelle hvilke bunader vi hadde. Hvilke bilder vi hadde på veggen. Hvor de var kjøpt og hva de var verd.

– Vi hadde en god del arvegods, og hadde forsikret oss godt i forhold til det vi mente vi hadde av verdier.

Urimelig behandling

– Jeg forstår at selskapet må ha oversikt over hva vi eide. Men jeg mener de må behandle oss på annet vis enn om vi hadde vært utsatt for innbrudd. Etter en brann er alt av kvitteringer borte. Og alle bilder. Vi er satt til veggs, sier de to.

– Det er lett å si i etterkant at vi skulle hatt bilder av alle verdier, og at disse skulle vært plassert andre steder enn hjemme. Faktisk har vi også bilder på en server på nettet. Men det dreier seg om familiebilder. Skal jeg gi et råd til andre, så er det å sørge for en skikkelig innboforsikring som speiler hva dere eier. Og sørg for dokumentasjon i en form som overlever brann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.