RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vanskelig å kaste ut leietakere

Thomas Hertzberg i Fredensborg A\S er kjent med problemene på Sinsen, men forteller at det er utrolig vanskelig å kaste ut leietakere.

Oslo: Når vi overtok var kun 150-200 leiligheter av rundt 400 utleid, og det er klart at det vil være noen råtne egg i kurven når vi skal leie ut så mange enheter, sier Hertzberg. Han mener at det norske lovverket beskytter disse godt.
Det er veldig vanskelig å kaste ut leietakere. Det tar lang tid og det er vanskelig å innhente tilstrekkelig med dokumentasjon som gjør at vi lovlig kan kaste ut en beboer.
Ifølge Hertzberg er en av grunnene til at det er vanskelig å få god nok dokumentasjon for utkastelse at beboere ikke vil stå frem.
Jeg har full forståelse for at det kan være skummelt for en nabo og stå frem på den måten. Det er imidlertid omtrent nødvendig at en eller flere naboer leverer klager svart på hvitt om hvem klagen gjelder og sitt eget navn, sier Hertzberg.

Tar alle seriøst

Han mener også at Fredensborg A\S tar alle henvendelser fra kundene sine seriøst. Han beklager dersom beboerne i de tidligere sykehusleilighetene til Aker sykehus føler seg avvist.
Vi er kjent med problemene på Sinsen og har engasjert et vaktselskap som patrulerer området. Dessuten gjør vi det vi kan for å ordne opp, men det tar tid, sier han.

Vanskelig jobb

Er det korrekt at det ikke er vanlig prosedyre å sjekke referansene til leietakerne før kontraktskriving?
Vi prøver så godt vi kan å innhente referanser, men det er også meget vanskelig. Det er mange som ikke er oppført i register for blant annet mobiltelefon, dessuten er sosialkontorene meget selektive med hvilken informasjon de vil gå ut med. Det samme gjelder politiet. Så vi sjekker referanser så godt vi kan, men det er som sagt vanskelig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere