RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vanskelig å prioritere positivt

Det er godt å se at det vi har holdt på med i mange år nå kan realiseres. Det sa BU-leder Teddy Kjendlie på Søndre Nordstrand da de satte i gang budsjettbehandlingen.

Søndre Nordstrand: Nå ser det ut til at vi kan bruke penger på de tingene vi i lange tider har ønsket. Det har vært en lang prosess for å komme dit vi er i dag.

Kriteriesystemet blir nå bedre i forhold til behov, og utpå nyåret kan bydelen komme i gang med planer for Oslo Sør-satsingen.

Det er godt å få være med på at vi nå kan opprette i stedet fro å kutte, sa Rupinder Bains (A). Mye kan vi få på plass, og jeg mener vi nå må gripe tak i der skoen virkelig trykker. Og emnet hun mente, var hjemmehjelpstjenesten. Resultat ble at bydelen nå får nye stillinger for å avhjelpe den vanskelige situasjonen.

Det er godt å ha ekstra midler, men likevel synes vi det er vanskelig å prioritere, sa Liv Jorunn Eriksen (SV). Hun ønsket at man nå også bør satse på kultur. Hun gikk så langt at hun ønsket å få opprettet en stilling som kulturkoordinator. Hanne Hodnebrug (KrF) ga uttrykk for at hun gledet seg over at byrådet og bystyret har hørt på det bydelen har bedt om i mange år. Nå må vi tenke på barn, forebyggende tjenester og helse, sa hun. Det vil vi tjene på i lengden. Hun håpet at man også kan vurdere en gjenåpning av barnepark.

Jeg går nå inn i mitt 8. år her i BU, men det er første gang vi må diskutere hvor vi skal plusse på, ikke hvor vi skal kutte, sa Rune Eriksen (A).

Han ivret blant annet for å styrke barnevernet, ønsket fire besatte stillinger i ungdomsteamet og ville styrke hjemmetjenesten.

Anne Helen Hjelmerud (Frp) sa hun syntes det hadde vært vanskelig å velge mellom alle de gode forslagene. Spesielt gledelig var det å se bydelsdirektørens tilleggsmelding som gir oss ytterligere rom for positive prioriteringer.

Bare en var ikke helt fornøyd. Det var som tidligere år RVs representant. Kristin Nybø som satt på dette partiets plass, ville sende hele budsjettsaken tilbake til byrådet, og ville ha sentral dekking av lovpålagte tjenester.

Men etterhvert stemte hun for svært mange av de fremlagte forslagene.

Avstemming

Mange forslag og mange argumentasjoner. Til slutt kunne man gå til avstemming.

Svært mange av postene på bydelsdirektørens forslag fikk full oppslutning. Ungdomsrådet får penger de selv kan forvalte, barnehager skal rustes opp, gamleskolen på Klemetsrud skal settes i stand og komme i bruk, forslaget om det flate kuttet ble sterkt redusert. Barnevernet blir betydelig styrket og kulturkafeen på Åsbråten får penger. Likeså Søndre Holmlia Fritidssenter. Hjemmehjelpen blir styrket og Prinsdal Eldresenter får tilbake aktivitøren som de mistet i fjor. Dette er bare noen av postene som ble tatt opp. Men generelt et vesentlig lettere budsjett enn tidligere, og med tanke på at det går mot et overskudd i 2006 på omkring 5 millioner kroner, tillot BU seg også å ta av penger som var satt på resvekonto.

Ny runde

BU kom altså i mål. Men de er ikke ferdig med pengefordeling. I februar kommer det ny runde for da er 2006-regnskapet ferdig og det som blir til overs, kan fordeles. Utover våren kommer også Oslo Sør-satsingen, og forhåpentligvis kan en del penger til denne fordeles før sommerferien. På nyåret vil det også bli tatt stilling til de mange søknadene som er kommet inn.

Nå ser det ut til at vi kan bruke penger på de tingene vi i lange tider har ønsket. Det har vært en lang prosess for å komme dit vi er i dag.

BU-leder Teddy Kjendlie

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere