*Nettavisen* Nyheter.

Vanskelig å være etnisk norsk i Groruddalen

Patrick Åserud vil ikke at barna hans skal vokse opp i et miljø der unge får bemerkninger hvis de har lyst hår eller salami på matpakka. Foto: FOTO: PRIVAT

Patrick Åserud sto frem og fortalte at han og familien flytter fordi det er vanskelig å være etnisk norsk i Groruddalen. Responsen har vært utelukkende positiv.

GRORUDDALEN: – Det er blitt vanskelig å være etnisk norsk i Groruddalen. Det handler om massive språkproblemer, i tillegg til et press om å tilpasse seg normer som føles helt fremmede for oss som har en vestlig levemåte og tenkesett, sa han til Aftenposten i forrige uke.

Responsen har vært utelukkende positiv, og Åserud er litt overveldet over hvor stor interesse saken har fått.

– Det har vært mye positiv respons på dette. Sett bort fra noen få kommentarer på nettet, har både norsk- og fremmedspråklige kommet med gode tilbakemeldinger, sier han til Lokalavisen Groruddalen.

Snakker av erfaring

Patrick Åserud har jobbet som pedagog i skole og barnehage i 15 år, og har derfor mye førstehåndserfaring.

– Vi måtte ha tolk på 10 av 18 foreldresamtaler. Hva slags muligheter har man egentlig til å skape gode miljøer og sørge for et godt samarbeid med hjemmene da, spør han.

Les også: Rømmer fra skolene i Groruddalen

Må erkjenne problemet

Basert på tilbakemeldingene han har fått, kommer han nå med en klar oppfordring til politikerne.

– Politikerne må først erkjenne at dette skjer i Groruddalen før de kan få gjort noe med det, sier han.

Hva mener du? Bli gjerne med på diskusjonen, men husk våre regler. Alle kommentarer i denne saken blir nå forhåndsgodkjent. Red.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.