RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Patrick Åserud vil ikke at barna hans skal vokse opp i et miljø der unge får bemerkninger hvis de har lyst hår eller salami på matpakka.
Patrick Åserud vil ikke at barna hans skal vokse opp i et miljø der unge får bemerkninger hvis de har lyst hår eller salami på matpakka. Foto: FOTO: PRIVAT

Vanskelig å være etnisk norsk i Groruddalen

Patrick Åserud sto frem og fortalte at han og familien flytter fordi det er vanskelig å være etnisk norsk i Groruddalen. Responsen har vært utelukkende positiv.

GRORUDDALEN: – Det er blitt vanskelig å være etnisk norsk i Groruddalen. Det handler om massive språkproblemer, i tillegg til et press om å tilpasse seg normer som føles helt fremmede for oss som har en vestlig levemåte og tenkesett, sa han til Aftenposten i forrige uke.

Responsen har vært utelukkende positiv, og Åserud er litt overveldet over hvor stor interesse saken har fått.

– Det har vært mye positiv respons på dette. Sett bort fra noen få kommentarer på nettet, har både norsk- og fremmedspråklige kommet med gode tilbakemeldinger, sier han til Lokalavisen Groruddalen.

Snakker av erfaring

Patrick Åserud har jobbet som pedagog i skole og barnehage i 15 år, og har derfor mye førstehåndserfaring.

– Vi måtte ha tolk på 10 av 18 foreldresamtaler. Hva slags muligheter har man egentlig til å skape gode miljøer og sørge for et godt samarbeid med hjemmene da, spør han.

Les også: Rømmer fra skolene i Groruddalen

Må erkjenne problemet

Basert på tilbakemeldingene han har fått, kommer han nå med en klar oppfordring til politikerne.

– Politikerne må først erkjenne at dette skjer i Groruddalen før de kan få gjort noe med det, sier han.

 

Hva mener du? Bli gjerne med på diskusjonen, men husk våre regler. Alle kommentarer i denne saken blir nå forhåndsgodkjent. Red.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere