*Nettavisen* Nyheter.

Vant drømmedag med brannvesenet

Andreas Bjørkeng Sogn i 6c ved Bøler skole vant tegnekonkurransen som Briskeby brannstasjon arrangerte før jul. Premien var et besøk til brannstasjonen for hele klassen.

OSLO: På Briskeby brann- og redningssentral forrige onsdag, fikk elevene fra Bøler bli med inn i 110-sentralen. Brannmester Kai Hagberg viste hvordan viktige opplysninger kommer frem på dataskjermen når de mottar nødtelefoner. Barna fulgte ivrig med og stilte mange spørsmål.
Jeg har aldri vært på en brannstasjon før, og jeg synes det er kjempegøy, sier Lars Håvard Eriksen.
Han er glad for at kamertaten Andreas Bjørkeng Sogn ble vinneren av tegnekonkurransen.
Barna ble vist rundt og alle fikk prøve glidestangen. De fikk også oppleve en utrykningsøvelse inne på stasjonen. Alarmen gikk og Gorm Laursen, røykdykker og froskemann, hoppet i dykkerdrakta i rekordfart og spente seg fast i utrykningsbilen. Barna gjorde store øyne og holdt seg for ørene.
Høydepunktet på dagen syntes elevene var å bli heist 30 meter opp i luften med brannbilkranen. "Kjempekult og råtøft", var noen av kommentarene etterpå.

Fikk gave

Brannmannskapet sørget for lunsj og Andreas fikk brannteppe og røykvarsler i gave av Nils Kristiansen, avdelingssjef for brannforebyggende avdeling.
Tegningen til Andreas er veldig fin, og han har tatt med mange viktige detaljer, sier Nils Kristiansen.
Andreas liker godt å tegne. Fra han var liten gutt, stod han opp klokken seks om morgenen og fant frem tegnesakene sine.
Jeg tenker på det jeg skal tegne, og da får jeg et bilde inne i hodet mitt på hvordan det skal se ut. Jeg føyer til forskjellige ting i tegningen etterhvert, sier Andreas. Etter lunsj ble elevene kjørt til Rådhuskaia i brannbiler, der de fikk se en drukningsøvelse som avslutning på dagen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.