RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bar Babylon tapte striden mot naboene. 
FOTO: Erik Tangen
Bar Babylon tapte striden mot naboene. FOTO: Erik Tangen

Vant kampen om nattesøvn

Nå stenges bakgården til Bar Babylon klokken 22.00.

ST.OLAVS PLASS: Beboerne rundt Cafe Tekehtopa har for lengst sett seg lei av støy fra bakgården til Bar Babylon (bar tilhørende Tekehtopa, i samme lokale - journ.anm.). I går fikk de beskjeden de hadde ventet på: Tekehtopa må stenge uteserveringen klokken 22.00.

Kjempet for søvn i seks år

Siden 2002 har vi vært i kamp for å få nattesøvnen vår tilbake. Grunnen til at jeg står her i dag er at vi vil vise vår fulle støtte til bydelsdirektør Tone Frønes' innstilling, som går ut på at bakgården til Bar Babylon, som er en ekstrem støykilde, stenges totalt klokken 22.00. Etter klokken 01.00 må alle stedets gjester trekke inn på Tekehtopa. Vi håper inderlig at dette blir løsningen - og at bydelsutvalget ikke gir Tekehtopa muligheten til å trenere denne saken lengre, som de allerede har gjort i seks år, sa Andreas Strand, under åpen halvtime på bydelsutvalget forrige møte.

Han er en av de mange naboene som har klaget på støy fra det populære utestedet de siste årene.

Advokat Dag Fosse, som holdt innlegg på vegne av Tekehtopa, fremholdt at storparten av klagene på støy fra bakgården, gjaldt røyking og snakking i mobiltelefon i tidsrommet mellom klokken 02-03 på natten.

Nabohensynet er viktigst

Selv om det kanskje stemmer at de fleste klagene har kommet på grunn av røyking i bakgården, vil jeg tørre å påstå at å åpne for skjenking til tolv, ikke akkurat vil bedre støyforholdene. Jeg mener bydelsdirektørens forslag er et greit kompromiss, mellom næringsinteresser på den ene siden og beboernes livskvalitet på den andre, fremholdt Morten Drægni (SV).

Han ble støttet av BU-leder Torunn Kanutte Husvik (Ap).

Nabohensynet er det viktigste hensynet vi skal ta når vi behandler skjenkesaker i bydelsen vår. Det er stor forskjell på støy før klokken ti, og støy etter klokken ti. I tillegg har jo støyen ofte for vane å bli mer sjenerende utover kvelden, presiserte hun.

Enstemmig vedtatt

Et enstemmig bydelsutvalg stemte for bydelsdirektørens forslag, som i all enkelhet innebærer at gjestene må trekke til Cafe Tekehtopa klokken 01.00, og at bakgården stenges fra klokken 22.00.

«Bydelsutvalget mener at beboerne i nærmiljøet rundt Tekehtopa og Bar Babylon gjennom flere år har dokumentert at de utsettes for urimelig store plager med støy og natteuro fra gjester som oppholder seg i serveringsstedets bakgård etter at tilgangen til utearealet skulle vært avstengt», heter det i protokollen fra BU-møtet.

Bydelsutvalget foreslår nå også at det stilles følgende vilkår i Tekehtopas bevilling:

Bakgården skal stenges helt av for alle opphold ved uteserveringens slutt klokken 22.00. Gjester som ønsker å røyke, snakke i telefonen eller bare vil trekke frisk luft skal, uten unntak, henvises til området utenfor hovedinngangen fra St.Olavs plass etter klokken 22.00.

Langes gate og Nordahl Bruns gate må anses som bebodd sentrumsnært område i bydelen og foreslår derfor at inngangen fra Langes gate, gjennom den nye korridoren til Bar Babylon stenges for all gjennomgang klokken 01.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere