RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vant på sekundet!


Elevene ved 7D var helt i skyene etter at de fikk utdelt Supermerket. foto: elisabeth c. wang
Elevene ved 7D var helt i skyene etter at de fikk utdelt Supermerket. foto: elisabeth c. wang
Elevene ved klasse 7 D på Kjelsås skole ga alt i kampen om "Supermerket" sist uke. Det ble seier på sekundet.

KJELSÅS: Jeg har aldri opplevd at en klasse har vunnet med så liten margin som dette. Klokken min viste virkelig null, null, noe som tyder på at de hadde råflaks, smiler programleder for Utfordringen på NRK Super, Heidi Marie Vestrheim.

Sommerfugler

I Kjelsåshallen er det spent stemning cirka ti minutter før start. De 19 elevene fra klasse 7D blir forklart fremgangsmåten og reglene for konkurransen en siste gang før det hele braker løs. Liam (12) og Odd André (12) forteller at de begge har sommerfugler i magen, men at de har stor tro på seier i dagens konkurranse.

Det hadde vært utrolig kult å vinne, og det er jo det vi satser på. Likevel er det en del ting ved konkurransen som er litt vanskelig, så det gjelder å ha litt flaks i tillegg, smiler Odd André.

Klassekameraten Liam nikker samtykkende.

Vi skal uansett gjøre vårt beste, så håper vi og tror på seier og Supermerket, sier han.

God motivasjon

Vegard Svingen fra NRK Super motiverer barna til å gi alt de har. Det gjør også Heidi Marie Vestrheim.

Mye er nytt i denne sesongen, men noen elementer er like som i fjor. Konkurransen har blitt litt vanskeligere, men to klasser har klart det, så det skal ikke være for vanskelig, sier hun.

Ny utfordring

Utfordringen på Kjelsås skole ble ikke mindre da samtlige av medelevene fra de ulike klassetrinnene skulle innta Kjelsåshallen. De var nemlig så mange at reglene måtte endres noe.

Vi kan ikke la alle komme ut på banen etter at konkurransen er over, da blir det bare kaos. Vi lar heller elevene løpe langs tribunen slik at alle kan være med på en eventuell seier, sier Svingen.

Kom igjen, du klarer det!

I det startskuddet går er samtlige av elevene fullt og helt konsentrerte om oppgavene. Samtlige skal kaste en liten ball i en eske, og når enkelte bommer, heier resten av gruppen til ballen treffer. De løper over til andre siden og nå skal ballen sparkes i mål. På forhånd er noen ekstra fotballkyndige plukket ut til denne oppgaven. Vestrheim løper frem og tilbake på banen mens hun tar tiden på gruppen. Spenningen er til å ta og føle på i de siste sekundene. Når samtlige elever krysser målstreken blir det raskt klart. De har klart Supermerket, på sekundet.

Det er helt utrolig moro! Vi er så stolte alle sammen, smiler en svært fornøyd gutt mens han holder Supermerket opp for publikum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere