*Nettavisen* Nyheter.

Vant plass på by:Larm

Eplemøya Songlag gleder seg til å gå på scenen. FOTO: HANS MARTIN AUSTESTAD

De fleste sangene til Eplemøya Songlag handler om jenter, men de lar seg inspirere av gutter også...

SENTRUM: Eplemøya songlag er en volkaltrio som synger norsk folkemusikk ispedd litt jazz. Vi består av en folkesanger; meg selv, og to jazzvokalister; Wenche Losnegård og Anja Eline Skybakmoen, forteller Liv Ulvik til Østkantavisa.

Vi bor henholdsvis på Grünerløkka, Sagene og i Gamlebyen, så sånn sett er dette ren østkant-trio, selv om musikken vi synger kommer fra hele landet. Vi lar oss inspirere av folk og fe, og av hverdag og fest. De fleste sangene våre handler om jenter, men vi lar oss inspirere av gutter også... Og selvfølgelig av all mulig spennende musikk, fortsetter hun.

Vinnerteam

Gruppa fikk spille på by:Larm fordi de vant en musikk-konkurranse som heter Debut 09, som ble arrangert av Oslo World Music Festival og Jungeltelegrafen på P2.

Det er en veldig fin mulighet for oss til å få vist oss litt fram, særlig nå som debutplata vår er rett rundt hjørnet. Den kommer 22.mars, så da er alle som ikke fikk nok av oss på by:Larm hjertelig velkomne på plateslipp-konsert på Bellevelle på Soria Moria på Torshov.

Løp rundt!

På by:Larm anbefaler jentene alle å få med seg mest mulig.

Det er jo så fantastisk mange spennende band, så det er bare å løpe rundt og samle inntrykk og inspirasjon. Spesielt anbefaler vi Ingrid Olava, hvor Wenche er med og korer. Haddy N`jie er det også alltid kjekt å høre. Dessuten oppfordrer vi folk til å få med seg noen av alle de flotte folkemusikkgruppene som er med i år!Torsdag 17:00 - by:Larm-teltet

Lørdag 21:30 - Kroghsalen (Folketeateret)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.