RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vant storpotten – ranet da han kom ut


FRARANET GEVINSTEN: Mannen vant 15.000 kroner på bingoen, men i nærheten ventet fire gjerningsmenn med kniv.
FRARANET GEVINSTEN: Mannen vant 15.000 kroner på bingoen, men i nærheten ventet fire gjerningsmenn med kniv. Foto: Foto: Aina Moberg
Lykken varte ikke lenge for mannen som vant 15.000 kroner på bingoen ved Holmlia senter. Ute ventet fire gjerningsmenn klare med kniv.

HOLMLIA: Det var onsdag kveld at Holmlia-mannen i slutten av 20-årene gikk på en skogssti mellom NAV og Holmlia senter – med gevinsten på rundt 15.000 kroner på seg.

Der ble han angrepet av fire menn. Han ble slått, truet med kniv og pengebeløpet forsvant med ransmennene sammen med mobiltelefonen hans. Mannen kom seg bort på Narvesen på Holmlia, der han fikk hjelp til å kontakte politiet.

– Vi fikk meldingen klokken 21.51. Han kom inn på Narvesen og fortalte at han hadde blitt slått i ansiktet og angrepet av flere personer, sier operasjonsleder Tor Grøttum ved Oslo politidistrikt.

Politiet rykket ut og søkte i området, uten hell.

Fire gjerningsmenn

– Vi har også sjekket videoovervåking, sjekket på bingoen og sjekket om det er sporingsmuligheter på telefonen, sier Grøttum.

Det er nå nærmere ett år siden Holmlia Bingo ble ranet for 10.000 kroner da gjerningsmenn mann kom seg inn i lokalene og truet til seg penger med pistol. Denne gangen var det altså en av vinnerne som ble ranet på vei hjem.

To av de fire mennene skal ifølge beskrivelsen ha et utseende som tyder på afrikansk opprinnelse, mens det er uklart hva slags etnisitet de to siste har. To av dem hadde lue, to hadde caps. Alle hadde jeans, to hadde mørke T-skjorter, én hadde grønn genser og én hadde rød genser.

Det er ingen opplysninger om hvilken aldersgruppe gjerningsmennene befant seg i.

– Hvor lett er det å finne gjerningsmenn med en slik beskrivelse?

– Ikke så lett. Det er klart at dersom vi hadde møtt dem der og da alle fire sammen, har beskrivelsene en viss hensikt. I ettertid er det ikke så lett, sier Grøttum.

Vet ikke om de visste om gevinsten

Mannen som ble ranet, var ifølge politiet lettere rystet etter hendelsen, men skal ikke være påført store fysiske skader.

– Er det vanlig at folk blir fraranet bingogevinsten sin?

– Vanlig er det ikke, men det har skjedd før. Vi vet jo ikke om gjerningsmennene visste at mannen hadde vunnet eller om de bestemte seg for å rane ham og oppdaget at han hadde mye penger i ettertid. Det får vi kanskje aldri vite, sier Grøttum.

– Er det grunn til å advare folk mot å gå fra bingo med penger på seg?

– Absolutt ikke. Men den generelle oppfordringen er jo at vi ikke oppfordrer noen til å gå med store pengebeløp på seg, sier Grøttum.

De to 22 år gamle Søndre Nordstrand-mennene som ranet bingoen i fjor, ble for øvrig pågrepet og dømt til fengsel i mai.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere