RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Var enige om avvikling av bokhandelen


VAR AVTALT: Ullevål bokhandel har vært drevet på John Colletts plass i 83 år. Problemer med driften er årsaken til at den nå legges ned, opplyser gårdeieren. Det jobbes med å finne nye lokaler til Café Abel.
VAR AVTALT: Ullevål bokhandel har vært drevet på John Colletts plass i 83 år. Problemer med driften er årsaken til at den nå legges ned, opplyser gårdeieren. Det jobbes med å finne nye lokaler til Café Abel. Foto: ARKIVFOTO
Allerede i 2006 ble det avtalt at bokhandelen på John Colletts plass skulle avvikles i løpet av 2011. Inn kommer Kiwi. Café Abel kan få nye lokaler.

ULLEVÅL: Leserkommentarene har vært mange etter at Nordre Aker Budstikke i forrige uke meldte at gårdeier AS Vestgrensa 2 og 4 ikke forlenger leieavtalene med Prix, Café Abel og Ullevål bokhandel, når disse går ut i desember.

Personer i nabolaget har også startet en underskriftskampanje for å beholde bokhandelen og kafeen.

Del på Facebook

Problemer med driften

I kjølvannet av reaksjonene har gårdeier i fellesskap med innehaverne av bokhandelen, blitt enige om å gå ut med bakgrunnen for at avtalen avsluttes.

– I 2006 henvendte Ullevål bokhandel seg til styret i Vestgrensa 2 og 4 og ba om redusert husleie på grunn av vansker med driften. De signaliserte også at de på sikt ønsket å pensjonere seg og ønsket korte kontrakter; ett år av gangen. Dette ble innfridd av styret under forutsetning av at det gjaldt for inntil fem år, senest 31/12-2011, sier styreleder for gårdeier, Morten Waarli.

I vår henvendte styret seg til bokhandelen og fortalte at de forhandlet med andre aktører.

– Innehaverne av bokhandelen viste forståelse for dette. Noen uker senere ble styret kontaktet av deres advokat som fortalte at de kunne få problemer med å betale husleien ut året. Derfor ønsket de å avslutte leieforholdet 1. september, sier Waarli.

Han opplyser at styret arbeider med muligheten for å tilby Café Abel nye lokaler, slik at denne kan fortsette driften.

Inn kommer Kiwi

Norgesgruppen har signert leieavtale for lokalet, og førsteetasjeflaten vil bli en moderne og veltilpasset Kiwi-butikk, opplyser informasjonssjef Kine Søyland.

Ifølge NorgesGruppens vurdering av markedet er det ingen konflikt mellom den eksisterende Kiwi-butikken i Sognsveien 66 og den nye.

– For oss er det viktig med gode lokaler. Kiwi er en kjede i vekst, sier Søyland, og understreker at de er opptatt av å få et godt forhold til beboerne på Ullevål.

 – Området har få parkeringsplasser, har dere planer for å løse dette?

 – Når det gjelder parkeringsplasser, så jobber vi med dette og har ikke noe antall klart, men håper å få til mellom 5 og 10 plasser, sier Søyland.

Norgesgruppen overtar lokalene 1. januar 2012, og planlegger åpning av Kiwi-butikken i februar 2012.

Som en gest til nærmiljøet vil Norgesgruppen låne ut kjellerlokalet i bygget til vel og lokale foreninger gratis, dersom brannforskriftene viser at dette er forsvarlig.

Norgesgruppen ønsker ikke å kommentere hvor lang leieavtalen de har inngått med gårdeier er.

Del på Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere