RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Var ikke overfallsvoldtekt på Ulvøya


Overfallsvoldtekten som er medieomtalt på Ulvøya 22. oktober skulle aldri stått på listen over overfallsvoldtekter.
Overfallsvoldtekten som er medieomtalt på Ulvøya 22. oktober skulle aldri stått på listen over overfallsvoldtekter. Foto: FOTO: STIG MEBUST
Medieomtale av en overfallsvoldtekt på Ulvøya 22. oktober viser seg å være feil og kan ha skapt unødvendig frykt.

ULVØYA:Dette er ingen overfallsvoldtekt. Det er en pirattaxisak med utgangspunkt i Oslo sentrum. Ettersom vi nå har sett mer på saken skal denne ikke registreres som en overfallsvoldtekt, sier Kari-Janne Lid, leder i sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt.

 
 

Skylder på mediepress

Lister og grafiske fremstillinger av de vel 50 overfallsvoldtektene i Oslo er gjengitt i en rekke medier, som Aftenposten, Nettavisen, NRK.

Kari-Janne Lid sier hun ikke ønsker offentliggjøring av slike lister med overfallsvoldtekter, men at de har gitt etter for et vedvarende press fra media.

LES OGSÅ: Skaper unødig frykt

– Jeg ønsker ikke disse listene akkurat av grunner som dette. Vi har holdt igjen listene i fem-seks måneder og ønsker ikke å være spesifikke på adresser på grunn av fare for identifisering og at vi ikke vil skape frykt, sier Lid.

– Det er en balanse hele veien, media mener dette er folkeopplysning, men det kan gi uheldige utslag. Det vil alltid være slik at en sak endrer karakter fra de første dagene til den er ferdig etterforsket. Juridisk sett er det ingen forskjell på en overfallsvoldtekt og en voldtekt, understreker Kari-Janne Lid.

Blackout

Den 22. oktober skal to kvinner ha tatt pirattaxi fra Oslo sentrum ved tretiden natt til 22. oktober.

Det har oppstått ting underveis og jentene har fått blackout. De tror de har vært på Ulvøya og at det skal ha skjedd en voldtekt i tidsrommet fra de kjører fra sentrum til de våkner opp på det de tror er Ulvøya. Fornærmede hevder hun ikke er i stand til å huske. Hun tror hun er voldtatt på Ulvøya og så kjørt til Malmøya, men omstendighetene er svært uklare, sier Lid.

– Vet dere mer om hvorfor de fikk blackout?

– Jeg ønsker ikke å gå inn på omstendighetene, vi venter på en analyse, sier Kari-Janne Lid.

Politimester Anstein Gjengedal ønsker i følge politiets informasjonsenhet ikke å kommentere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere